Piaci körkép
Város
2022. febr. 4.

Piaci körkép

A legtöbb ember a húsárut keresi az Ózdi Városi Piacon. A látogatottság még mindig nagyon alacsony, de a kereskedők reménykednek, hogy a város lakói a jó idő beköszöntével visszatérnek.

Januárban kissé visszaesett az Ózdi Városi Piac forgalma. Ekkor főként a törzsvásárlók érkeztek, hogy a hétvégi főzéshez szükséges zöldségeket be tudják szerezni. Jelenleg még mindig kevesen vannak, azonban van olyan kereskedő aki úgy véli, hogy a jobb idő beköszöntével az emberek is nagyobb kedvvel mozdulnak majd ki otthonról és látogatják meg a piacot.

„Nagyon kedvező árban található az ózdi piacon szerintem a burgonya, ami gyakorlatilag az őszi árát még a mai napig is tartja, tehát nem változott az ár. Ezt a vevők nagyon kedvelik, nagyon szívesen járnak ide vásárolni. Bízunk abban, hogy a forgalom kicsit fellendül, ugyanis elérkezik a tavasz, és úgy gondoljuk, hogy a tavasz mindenkit kivonz az odúból, úgy mint ahogy a macit is kivonzza a barlangjából, így bízunk abban, hogy a vásárlók visszatérnek az ózdi piacra” - mondta Fedora István, kereskedő.

A kereskedő elmondása szerint a gyümölcsöket most jelentősen kevesebben keresik mint tavaly év végén, pedig az alma és a sütőtök is sok vitamin tartalmaz, ami ebben az időszakban igencsak fontos. Úgy véli, inkább a zöldségek kelendőek. Akadt olyan pult, amelyben már megjelent a magyar retek, de friss paradicsom és gomba is kapható. Ezek mellett a legkelendőbb termék a húsáru. A reggeli órákban minden kereskedő előtt sorba álltak az emberek, azonban a januári visszaesés őket is érintette.

„Most nagyon nehéz hónapon vagyunk túl, a januári hónapon, de most úgy látom, hogy nagyon kezd felzárkózni. A szokásos a kolbász, a friss tepertő, a hurka, a sütő kolbász és az abárolt szalonna és természetesen az abárolt húsok, amit nagyon szeretnek” - emelte ki Bakos Zsoltné, kereskedő.

Az emberek többsége a termékek minősége miatt érkezik a piacra. Már tudják, hogy melyik pultnál mi a legfinomabb. A vírushelyzet miatt volt, aki vásárlási szokását is megváltoztatta, így azóta az Ózdi Városi Piacot választja.

„Nekem ez van közelebb. Van egy tizenhárom éves kislányom, és ő nem szeret a nagy bevásárlóközpontokba járni, mert ott a maszk miatt rosszul érzi magát, és ugye itt van levegő és ezért” - nyilatkozta Levora Ágnes.

Az emberek többsége egyébként most is megállt beszélgetni. A kereskedők reménykednek, hogy a jó idővel a vásárlók is visszatérnek, és a közösség színtere ismét élettel telik meg.