Hasznos eszmecsere
Város
2022. febr. 8.

Hasznos eszmecsere

A Wellisben bejelentett támogatás és 100 új munkahely után Janiczak Dávid polgármesterrel is egyeztetett Szijjártó Péter. Szó esett fejlesztési tervekről és munkahelyteremtésről is.

A Wellisben történő látogatása után Szijjártó Péter autókonvoja a Polgármesteri Hivatal felé kanyarodott. A külgazdasági és külügyminisztert Janiczak Dávid polgármester fogadta. Ezt követően a jegyzői tárgyalóba vezetett az útjuk, ahol egy egyeztetés kezdődött a felek között. Városunk első embere szerint kiemelten fontos a Kormány tájékoztatása a helyi viszonyokról.

„Külügyminiszter úrral a város legkardinálisabb kérdéseiről, így a foglalkoztatásról és a gazdaság jövőbeni helyzetéről tárgyaltunk. Ígéretet tett arra, hogy az általunk elkészített zöldmezős iparterület beruházást feltöltjük befektetőkkel. Segíteni fog benne a Külügyminisztérium. Emellett szó esett a távozni készülő Johnson Electric pótlásáról, ezzel kapcsolatban szintén támogatásáról biztosított minket. Nagyon bízunk abban, hogy a városunk a jövőben fejlődő pályára állhat, és az itt élőknek kilátásuk lehet arra, hogy itt tervezzék az egész életüket. Ez a legnagyobb cél” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Ezt követően a delegáció a városi televízió szerkesztősége felé vette az irányt. Szijjártó Péter Bukovinszky Zsolt vendége volt a Háttérben. Az adásban szó esett a Wellis új gyártócsarnokáról, és arról, hogy a távozó Johnsont miképp lehet pótolni.

„Itt is most gőzerővel keresem, és keressük azt a beruházót, akit ide tudunk hozni. Szerintem az ózdiakat kevésbé izgatja, hogy a polgármester és az országgyűlési képviselő milyen pártállású. A kérdés, hogy el tudja-e intézni, hogy ide jöjjön beruházás. Riz Gábor eddig eredményes volt ebben, és én örülök annak, hogy a polgármester úrral létrejött egy olyan együttműködés, ami észszerű, és ami az ózdiak számára remélhetőleg kézzelfogható eredményekkel fog járni. Én magam is szívesen veszek részt ebben az együttműködésben” - mondta Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter.

A Szijjártó Péterrel készült beszélgetést teljes egészében a Háttér című műsorban tekinthetik meg szerdán este 19 óra 30 perctől.