Ki mit tud?
Kultúra
2022. febr. 9.

Ki mit tud?

Ki mit tud? versenyt tartott a Szív Klub. Idén is nagy érdeklődés övezte az eseményt, tizennégyen indultak el tánc, vers és ének kategóriában, amit egy háromtagú zsűri pontozott.

Hosszú évek hagyománya már a Ki mit tud? verseny az Ózdi Szívbetegek Egyesületében. A klub tagjai a vírushelyzet ellenére idén is megtartották ezt az eseményt. A céljuk az, hogy egy tartalmas délután keretein belül együtt lehessenek és megmutassák egymásnak tehetségüket.

„Az a tapasztalat, hogy ez nagyon pozitív. Minden évben alig várják, hogy kezdődjön és részt vegyenek rajta. Amit én mindig szoktam mondani és ami dicsérendő, hogy itt egy idős korosztályról van szó, az átlag életkor hetven év felett van, és mégis szeretnék megmutatni magukat. Felvállalják magukat és a szereplést és várják” - mondta Levora Sándorné, az Ózdi Szívbetegek Egyesületének elnöke.

Idén is nagy volt az érdeklődés az esemény iránt, hiszen tizennégyen jelentkeztek a megmérettetésre. Tánc, ének és vers kategóriák közül választhattak a résztvevők, így mindenki eldönthette, melyik műfaj áll hozzá a legközelebb.

Sulyok Istvánné például egy olyan verssel készült, ami nagyon közel áll a szívéhez, hiszen szereti azokat a költeményeket, amik az anyai szeretetről és az érzelmekről szólnak. Most Arany János Mátyás anyja című alkotásával készült.

„Én legjobban a verseket szeretem, főleg azokat, amiket gyerekkorunkban az általános iskolában tanultunk. Pető verseket, József Attila verseket szeretem, azokból szoktam néha fellépni. Egyébként a tánccsoport tagja vagyok, mert az is van nekünk, ami nagyon aktív, úgyhogy életben tartjuk ezt a kis csoportot” - nyilatkozta Sulyok Istvánné, az Ózdi Szívbetegek Egyesületének titkára.

A fellépőket egy háromtagú zsűri értékelte. Minden évben, az esemény végén egy egy oklevéllel gazdagodnak, ugyanis itt nem a versengés a lényeg, hanem hogy jól érezzék magukat egy kötetlen délután alkalmával. Nem szeretnének rivalizálni, csak örömöt szerezni egymásnak.