Éves költségvetés
Kistérség
2022. febr. 10.

Éves költségvetés

Minden napirendi javaslatot egyhangú igennel fogadtak el Ózd Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának tagjai. A délelőtti ülés során öt napirendi javaslatot tárgyaltak meg.

Ilyen volt például a bölcsődék nyári nyitvatartási rendjének jóváhagyása, valamint a 2022. évi belső ellenőrzési munkaterv elfogadása. Az egyik legfontosabb pont azonban a 2022. évi költségvetésről szólt. Abban bíznak, hogy ha a most elfogadott számokat tudják tartani, akkor egy jó évet fog zárni a társulási tanács. Kormos Krisztián, az Ózd Kistérség Többcélú Társulásának alelnökének elmondása alapján nagyon sok kérdőjel van a költségvetés elfogadása kapcsán akár társulási témakörben, akár helyi, önkormányzati szinten.

„Az infláció, az áremelkedés, azok az előre nem látható dolgok, amik akár az idei évben be is gyűrűzhetnek, ezek azért tudják borítani a költségvetést, de nyilván ennek a módosítására van lehetőség az év során. Én azt gondolom, hogy a pénzügyi háttér most adott, ami azért egy szerencsés dolog. Ez a korábbi években is így volt, de bízunk benne, hogy a most elfogadott számokkal az intézmények működése biztosított lesz, az ellátások színvonala nem fog romlani és azt gondolom, hogy a nyitott vagy meglévő pályázati források kihasználásával és kiaknázásával pedig akár fejlődés vagy intézményfelújítások is szóba jöhetnek. Ezek mind-mind biztató dolgok és tényleg bízunk benne, hogy tartható lesz a költségvetés” - nyilatkozta Kormos Krisztián, az Ózd Kistérség Többcélú Társulásának alelnöke.