Győzött az akarat
Sport
2022. febr. 15.

Győzött az akarat

Itthon tartotta a két pontot az ÓAM-Ózdi KC a Csépe Salgótartáni SKC ellen. A szinte csere nélkül pályára lépő hazaiak végig magabiztosan játszottak. A csapat jelenleg az ötödik.

Nem indult gólzáporosan az ÓAM-Ózdi KC és a Csépe Salgótarjáni SKC összecsapása, hiszen perceken keresztül érintetlenek maradtak a hálók. A vendégek törték meg a csendet, de gyorsan tudtunk válaszolni. Ezt követően 7-7-ig fej-fej mellett mentek a felek. Akkor beleerősítettek a piros-kékek, és több gólos előnyt alakítottak ki. Ez meg is maradt a félidő végig, amit Veres Balázs távoli lökete zárt. A szünetben 14-10 állt az eredményjelzőn a hazaiak javára.

A második játékrész úgy folytatódott, ahogy az első véget ért. Voltak technikai hibáink, de hősiesen védekeztünk, a támadásainkat pedig jól oldottuk meg. Kispadunk hosszát mutatja, hogy többször kellett szélső játékosunknak hamis átlövőként szerepelnie az összecsapáson. Előnyünket jól tartottuk meg a végéig, és ismét hatalmas akarattal tartottuk itthon a két pontot. Kocsis Csaba vezetőedző távollétében, Ölschléger Krisztián értékelte a látottakat.

„Lassan már elcsépelt szavak, hogy a srácok mindent megtettek. Nagyon akartak, ez az ő győzelmük. Kevesen vannak, hiányoznak a posztokról, de tökéletesen megoldották a feladatot. Alapvetően amit Kocsis Csabával megbeszéltük, próbáltam átadni és kiegészíteni a saját meglátásaimmal. Alapjában semmin nem változtattunk a héten” - értékelt Ölschléger Krisztián, az ÓAM-Ózdi KC edzője.

A vendégek számára igencsak fájó volt a vereség, hiszen nagyon szoros a harc a felsőházba jutásért. Vezetőedzőjük csalódottan értékelt, de bizakodó a további mérkőzésekkel kapcsolatban.

„Természetesen gratulálok az ózdi csapatnak, ma megérdemelten nyertek. Kicsit értetlenül állok a saját csapatom teljesítménye előtt. Ez a gárda a múlt héten 3-4 kulcsjátékos nélkül verte a listavezető Orosházát úgy, hogy végig 5-6 góllal vezettek. Ma 180 fokos fordulat. Ezzel nem csökkentem az ózdi csapat érdemeit. Az itt és most alapján ma jobbak voltak” - mondta Bíró Balázs Bertalan, a Csépe Salgótarjáni SKC vezetőedzője.

A piros-kékek a győzelemnek köszönhetően a tabella ötödik helyéről várják a folytatást. A következő körben most vasárnap a Mezőkövesdi KC vendégeként lépnek pályára.