Szép életkor
Város
2022. febr. 15.

Szép életkor

Újabb szépkorú hölgyet köszöntöttek városunkban. Bartha Zoltánné a kilencvenedik életévét töltötte be, Janiczak Dávid, Ózd város polgármestere egy emlékplakettet és virágot adott át neki.

Bartha Zoltánné február ötödikén töltötte be kilencvenedik életévét. Ez alkalomból Janiczak Dávid polgármester köszöntötte fel tegnap virágcsokorral és oklevéllel. Beszélgetésük alatt kiderül, hogy a hölgy a Nyírségben született egy Vásárosnamény melletti kis faluban, gazdálkodó szülők gyermekeként nevelkedett. Házasságkötése után került Ózdra, mert a férje az Ózdi Kohászati Üzemekben kapott munkát. A városvezetés fontos feladatnak tartja, hogy ezen kerek évforduló alkalmával egy kis meglepetést szerezzen az időseknek.

„Mindig nagy örömömre szolgál, amikor idős szépkorúakat köszönthetünk. A mai egy különleges alkalom volt, hiszen Erzsike néni az életét Ózdon élte, de már nem ebben a városban, hanem egy szomszéd településen lakik, így én láttam vendégül itt a Városházán. Jó volt látni és hallgatni az életének történetét. Látni azt, hogy milyen jó erőben, egészségben él és szellemi frissességben tölti mindennapjait. Isten áldásával sok egészséget kívántam neki. Remélem, hogy sok ilyen szépkorút köszönthetek majd még” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A hölgy élete folyamán számos területen dolgozott, többek között gyógyszertárban, zöldségboltban és a kenyérgyárban is. Egy lánya, három unokája és egy dédunokája van. Mostanában a legtöbb idejét a kertjében tölti. Gondozza, ápolgatja növényeit. Úgy véli, hogy ez a tevékenység gyógyító hatással van rá. Minden percét élvezi ennek a munkának. Ez örömforrást jelent számára a szürke hétköznapokban.

„A hosszú élet titka. Csak előre gondolni a szépre és mindig csinálni valamit, hogy ne tudjon az öregség utolérni. Állandóan csinálok valamit, mindig el vagyok foglalva. Ami nekem szép, mások azt mondanák, hogy nekik nem éri meg. Nekem megéri az öröme, mert amit csinálok, az nekem jól esik” - hangsúlyozta Bartha Zoltánné.

Egy kis édesség elfogyasztása után a hivatalban egy sétára indultak, ahol közösen tekintették meg a folyosón kiállított múltbéli képeket városunkról. Közben a régi idők szépségeit elevenítették fel.