Kicsit késik
Város
2022. febr. 18.

Kicsit késik

Néhány hetet csúszik a Johnson Electric bezárása. Az elektronikai alkatrészeket gyártó vállalat azóta már plusz embereket vett fel a költözés megoldására.

Tavaly márciusban jelentette be a Johnson Electric, hogy bezárja ózdi alkatrészgyárát. Döntésüket az európai gyártókapacitás átalakításával, a piaci kereslet változásaival indokolták. A kivonulás jelentős munkahelyhiányt okoz városunkban, ugyanis így mintegy nyolcszáz ózdi dolgozó kerül nehéz helyzetbe. A vállalat akkori tájékoztatása szerint több lépésben valósítják meg a leépítést, amelynek folyamata 2022 áprilisában zárul. Szerkesztőségünk levélben vette fel a kapcsolatot a cég menedzsmentjével, arra voltunk kíváncsiak hogyan zajlik a költözés. Közleményben tájékoztattak a jelenlegi helyzetről.

„A terv végrehajtása már 2021 júliusától elkezdődött, és néhány hetes késéssel fog befejeződni az eredetileg tervezetthez képest. Jelenleg folyamatban van a Johnson Electric-nél megmaradó gyártósorok áthelyezése más európai Johnson Electric telephelyekre. Az áttelepítés megkönnyítése érdekében további munkatársakat vettünk fel, hogy elérjük az elvárt termékkészlet mennyiségének előállítását. Eddig több mint 150 munkavállalót vettünk fel ennek teljesítéséhez. A mai napig eddig összesen 170 munkavállalónk találta meg új munkahelyét. A 2021-es bejelentésünk óta támogatjuk a munkavállalókat az álláskeresésben” - áll a Johnson Electric közleményében.

A tömeges munkahelyhiány elkerülését a Wellis Magyarország Zrt. megjelenése segítette, ugyanis sok álláskereső ott találta meg új helyét. A jakuzzi gyártó vállalat egyébként e hónap elején jelentette be bővülését, ami további száz új munkahelyet jelent városunkban. A megvalósításhoz 625 millió forintos vissza nem térítendő támogatást biztosít a Kormány. Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter városunkban tett látogatása során kiemelte, hogy folyamatosan dolgoznak egy újabb cég Ózdra telepítésén.

„Itt is most gőzerővel keresem és keressük azt a beruházót, akit ide tudunk hozni. Szerintem az ózdiakat kevésbé izgatja, hogy a polgármester és az országgyűlési képviselő milyen pártállású. A kérdés, hogy el tudja-e intézni, hogy ide jöjjön beruházás. Riz Gábor eddig eredményes volt ebben és én örülök annak, hogy a polgármester úrral létrejött egy olyan együttműködés, ami észszerű és ami az ózdiak számára remélhetőleg kézzelfogható eredményekkel fog járni. Én magam is szívesen veszek részt ebben az együttműködésben” - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárgyalások továbbra is és folyamatosan zajlanak. A város vezetősége reméli, hogy sikerül bevonzani településünkre egy olyan vállalatot, amely foglakoztatási kapacitása sok ózdinak biztosít hosszútávú munkalehetőséget.