Csak sportosan
Sport
2022. febr. 21.

Csak sportosan

Útjára indult a a 2022-es Kondi Napok. Első körben téli túrára várták az érdeklődőket, melynek keretében mintegy ötvenen sétáltak el a hangonyi hármas keresztig.

Sorban érkeztek az érdeklődők a Bíben-völgy bejáratához, hiszen az Ózdi Teknőc Diák és Szabadidősport Egyesület ismét útjára indította a Kondi Napokat. Első állomásként a téli túrát hívták életre, és a közkedvelt városszéli területen gyülekeztek. A regisztráció néhány percet vett csak igénybe. A szervezők igyekeztek több fronton népszerűsíteni a programot.

„A közösségi oldalunkon és a honlapunkon hirdettük meg. Ez az első állomása az idei sorozatnak. Mindig egy kicsit kérdéses, hogy mennyien jönnek, de olyan 30-40 főre számítunk. A különlegesség az, hogy nem egy konkrét indulási időpontot adtunk meg, hanem 9 órától 10 óráig lehet startolni. Most még kevesebben vagyunk, de bízunk benne, hogy nem ered el az eső, és további indulók érkeznek, hogy teljesítsék a távot” - mondta Vanczák Attila, az Ózdi Teknőc Diák és Szabadidősport Egyesület elnöke.

A programnak az évek során kialakult a törzsközönsége. Így főként visszatérő résztvevőkkel találkozhatnak az arra járók, de pozitívum, hogy szinte minden alkalommal vannak új teljesítők.

„Egyedül érkeztem a próbára, a leghosszabb 12 kilométeres távot céloztam meg” - nyilatkozta Antal Zsuzsa.

„Rendszeresen részt veszünk a próbákon a kisfiammal. Most a csúcsot céloztuk meg, de az időjárás függvényében meglátjuk, hogy meddig sikerül eljutni” - fogalmazott Hunyák Gábor.

Végül a szervezők várakozásait felülmúlva kereken ötvenen teljesítették a kijelölt távot. A kondisok nem sokat pihenhetnek, hiszen a tervek szerint április végén szintén a Bíben-völgy bejáratánál gyűlnek majd össze. Akkor korcsoportok szerint lebontva hódítják majd meg a közeli dombot, hogy kiderüljön ki lesz a leggyorsabb.