Új tárgyak
Oktatás
2022. febr. 23.

Új tárgyak

Hangszórókkal gazdagodott a Bolyky Tamás Általános Iskola. Emellett Kellóné Mezőtúri Márta a férje emlékére egy díjat szeretne létrehozni az intézményben tanuló jó sportoló diákok részére.

Egy modern iskolának elengedhetetlen kellékei a tanórához szükséges eszközök, mint például a laptop, a projektor vagy éppen a hangtechnika. A Bolyky Tamás Általános Iskola mindennapjait is felborította a járványhelyzet, azonban a pedagógusok igyekeznek szebbé tenni a diákok mindennapjait, feleleveníteni a megszokott tanórákat. Így egyre több interaktív foglalkozást tartanak, melyhez most Kellóné Mezőtúri Márta jóvoltából három hangszóró is hozzájárul majd.

„Igaz, hogy vannak ilyen mobil hangfalak, de azok már régebbiek. A különböző rendezvényekhez nagyon jól jöttek ezek az eszközök, mint ez a hangfal és a kisebb hangszórók. Ez azért is nagyon fontos, mert ugye a pandémiás helyzet miatt együtt nem lehet tartani tömegrendezvényeket és a hagyományos programjainkat sem. De ezeket az eszközöket már be lehet vinni a terembe” - nyilatkozta Vanczák Attila, a Bolyky Tamás Általános Iskola igazgatóhelyettese.

Ezek az eszközök például a közelgő farsang lebonyolításában is nagy segítséget jelentenek majd. A képviselő az iskolával jó kapcsolatot ápol, hiszen itt tanított az intézmény megalakulásától kezdve, körülbelül tíz éven át. Gyermekei, most pedig unokái is ide járnak. Férje, Kelló József az első igazgató volt, és mint testnevelés tanár is tevékenykedett itt. Ezért szeretné létrehozni a Kelló József emlékdíjat, amit olyan diák kaphat majd meg, aki hosszú éveken keresztül kiemelkedő teljesítményt nyújtott valamilyen sportágban. Ez az elismerés oklevélben és pénzjutalomban nyilvánulna meg.

„Ő volt az iskola első igazgatója. Akkoriban még sok híja volt az iskolának, be kellett rendezni. Emlékszem, hogy akkor a farkaslyuki bányászok jöttek segíteni behordani a felszerelést. Ezen kívül, mivel ő a sporttal kapcsolatban nagyon ismert volt, így sok ismerőse volt mindenféle téren. A közlekedésrendészettel és bármilyen részén az életnek. Én azt hiszem, hogy mindenki szerette. Kemény volt, szigorú, de nagyon jószívű volt” - mondta Kellóné Mezőtúri Márta, területi képviselő.

A díj alapításában az egész intézmény és a tantestület is támogatja. A szerződés jelenleg készül, a tervezett pénzösszeget pedig már át is utalták. Remélik, hogy ezen kitüntetés elnyerése ösztönzőleg hat majd a diákokra. Bíznak benne, hogy idősebb korukban, ha majd újra előveszik, akkor szép emlékként tekintenek majd vissza iskolás éveikre a fiatalok.