Kerekasztal beszélgetés
Oktatás
2022. febr. 25.

Kerekasztal beszélgetés

A vállalkozások beindításáról tartottak előadást a SZIKSZI-ben. A témával kapcsolatban vezetőkkel és tulajdonosokkal beszélgethettek a fiatalok.

A Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium ebben a tanévben megpályázta a Nemzeti Tehetség Program innovatív tanulási környezet kialakítására kiírt pályázatát. A projekt tartalmaz egy hatvan órás felkészítést, ami délutáni foglalkozások keretében valósul meg és több olyan programelemet is, amivel igyekeznek fejleszteni a fiatalok tudását. Ezen belül ellátogattak a Liszt Ferenc repülőtér logisztikai központjába.

„Ez a SZIKSZI-nek is egy alapvető feladata, hogy kompetenciákat próbálunk fejleszteni. Úgy gondolom a nevelőtestülettel együtt, hogy a lexikális tudás mellett nagyon fontos az, hogy ezeket a soft-skilleket fejlesszük a tanulóknál. Hiszen nem biztos, hogy azokkal a kihívásokkal otthon vagy a saját kis szűk környezetében találkozik, amivel felnőtt korában fog, mert muszáj lesz. De talán ez egy jó terep lehet arra, hogy felkészítsük őket és fejlesszük ezeket a képességeiket” - mondta Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium igazgatója.

Tegnap délután egy kerekasztal beszélgetésre invitáltak vállalkozókat az intézménybe. Online formában jelen volt Szabó Ágnes, aki a Virtuális Irodaház vezetője, Fürjes Pál, a Spál Kft. ügyvezető-igazgatója és Dancsok Tamás, a Piramis Kft. tulajdonosa.

„Nehézségek egész tárháza szokott felmerülni. Egyrészt van egy tanulási folyamat. Valaki megy egyetemre vagy főiskolára. A másik pedig maga a való élet. Valaki egy cégnél dolgozik, akkor is teljesen új dolgokkal találkozik. A harmadik vonal, ha valaki önállósítaná magát és a gazdasági életben szeretne érvényesülni. Ezekről a dogokról fogunk nekik beszélni. Reméljük, hogy tudunk nekik ezzel segítséget nyújtani” - nyilatkozta Dancsok Tamás, a Piramis Kft. tulajdonosa.

Előadásukból a fiatalok megtudhatták, hogyan alakult meg a vállalkozásuk és képet kaphattak arról, hogy milyen általános nehézségekkel nézhetnek szembe azok, akik ebbe a folyamatba belekezdenek. A következő programhoz kapcsolódó kirándulás alkalmával Egerbe utaznak majd, ahol szintén egy gyárlátogatáson és szakmai bemutatón vesznek majd részt.