Ittas sofőr gázolt egy mentőst és egy rendőrt
Rendőrség
2022. márc. 7.

Ittas sofőr gázolt egy mentőst és egy rendőrt

Egy szolgálatban lévő mentőst és rendőrt ütött el az ittas sofőr az Újváros téren. A két férfi könnyebb, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Szirénázás törte meg az Újváros tér csöndjét vasárnap délután. Az egyik helyi áruházlánc mellett az Országos Mentőszolgálat és az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai segítségnyújtást végeztek. Az éppen szolgálatban lévő egyik rendőrt és mentőst gázolt el egy ittas sofőr. A rendőrség azonnal a helyszínre érkezett, hogy kivizsgálják az ügyet.

„A rendelkezésre álló adatok alapján ittas vezetés miatt indult eljárás egy helyi, hatvanegy éves férfivel szemben, aki a tegnapi nap folyamán, a késő délutáni órákban ittasságából kifolyólag elgázolta egy rendőr kollégámat, illetve egy mentős kollégát. A rendelkezésre álló adatok alapján mind két személy nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérülést szenvedett” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A baleset helyszínére összesen három mentőegység érkezett, hogy a két fiatal férfit még a helyszínen megvizsgálják. Az ellátást követően kórházba szállították őket.

„Az éppen betegellátást végző bajtársunkat, illetve a rendőri intézkedést tevő rendőr kollégát egy személyautó elsodorta, illetve a mentőgépjárműben is kárt tett. A huszonhat éves mentő bajtársunk alsó végtag sérüléseket szenvedett, a huszonkét éves rendőr kolléga pedig gerinc, illetve alsó végtag sérülést szenvedett. Kettőjüket helyszíni ellátást követően könnyebb sérüléssel kórházba szállítottuk” - emelte ki Leskó Diána, az Országos Mentőszolgálat Észak-Magyarországi Régiójának kommunikációs munkatársa.

Az eddigi információk alapján nem szenvedtek maradandó sérülést, azonban a lábadozás időszaka még előttük áll. Fontos, hogy figyeljünk embertársainkra és tartsuk be a közlekedési szabályokat, hiszen mindenkit hazavárnak.