Szombaton délelőtt újra megszervezték az Apró Örömök elnevezésű programsorozatot az Ózdi Városi Könyvtárban
Szabadidő
2022. márc. 19.

Szombaton délelőtt újra megszervezték az Apró Örömök elnevezésű programsorozatot az Ózdi Városi Könyvtárban

Szombaton délelőtt újra megszervezték az Apró Örömök elnevezésű programsorozatot az Ózdi Városi Könyvtárban. Az eseményre sok gyermek szülővel és nagyszülővel érkezett.

Jelmezbe öltözött gyermekekkel volt tele az Ózdi Városi Könyvtár nagyterme szombaton délelőtt. Az intézmény az Apró Örömök elnevezésű programsorozatát folytatta. A koronavírus járvány miatt legutóbb pár évvel ezelőtt tudták ezt megrendezni, azonban most újra sokan érkeztek gyermekeikkel és unokáikkal, hogy egy kellemes délelőttöt töltsenek el a színes játékok és labdák között.

„Ezt a programunkat legtöbbször nagy érdeklődés övezi. 2019-ben rendezhettük meg ezt utoljára, de ennek ellenére örülünk, hogy ilyen sokan ellátogattak délelőtt hozzánk. A gyermekek és a szülők is élvezik az ittlétet. Leginkább a csúszdát szeretik, de sokan játszanak a puzzle-ökkel és a különböző készségfejlesztő játékokkal is” - emelte ki Csörgőné Csépányi Krisztina, az Ózdi Városi Könyvtár megbízott igazgatója.   

Több támogató is hozzájárult ahhoz, hogy az ide érkező családok egy-egy jegyzettömbbel, órarenddel és tollal gazdagodva térhessenek haza. Az egyik kisebb teremben pedig az Internet Fiesta programhoz kapcsolódva tartottak foglalkozást a kicsit idősebbeknek. Itt rövidebb meséket néztek és készségfejlesztő feladatokat próbáltak ki. Az egyik nagymama többször volt már itt unokájával.
 
„Hosszú évek óta járunk már ide. Egyfajta közösség alakult ki azok között, akik rendszeresen ellátogatnak erre a programra. A gyermekek nagy örömmel jönnek, de még mi, felnőttek is. Sokszor alig lehet hazavinni innen a kicsiket” - mondta Turcsányi Katalin.

A programot a jelmezben érkezett gyermekek felvonulásával zárták. A tervek szerint a sorozat májusban folytatódik, ahol újra színes programokkal várják majd az érdeklődőket.