Folytatódott a játszma az Olvasóban. Hatodik alkalommal rendezték meg az Ózd Open sakkversenyt
Sport
2022. márc. 20.

Folytatódott a játszma az Olvasóban. Hatodik alkalommal rendezték meg az Ózd Open sakkversenyt

Hatodik alkalommal rendezték meg az Ózd Open sakkversenyt az Olvasó Adorján Lajos Termében. Az esemény egyik célja a sportág népszerűsítése a térségben.

2019-ben rendezték meg utoljára az Ózd Open elnevezésű sakkversenyt. Idén pedig hatodik alkalommal várták a sportág szerelmeseit az Olvasó Adorján Lajos termébe. Két csoportban játszhattak azok, akik ellátogattak az intézménybe.

„Tavaly ősszel indult a bajnokság. Az Ózd Opent pedig most tudtuk megrendezni. Jelenleg kilenc forduló van. Kétszer tizenöt perc gondolkodási idő áll rendelkezésükre. A és B csoportban is lehet játszani. Az A az nemzetközi értékszámszerző verseny. A B pedig egy ifjúsági megmérettetés. A két csoportban közel negyven fő mérkőzik meg egymással. Illetve van egy nagymester, aki senior világbajnok is” - mondta Molnár Milán, az Ózdi Sakk Sportegyesület elnöke.

Kilenckor kezdődött az első forduló. Sok játékos érkezett messzebbi településekről, de akadt olyan is, aki Romániából látogatott el városunkba, hogy részt vegyen a hatodik Ózd Openen. Szlovákiából is neveztek volna játékosok, de betegség miatt nem lehettek jelen. Több fiatal is megmérettette magát a versenyen, akik szabadidejükben lelkesen tanulnak mestereiktől.

„Megyünk sakkozni, tanuljuk a megnyitásokat és taktikázunk is” - nyilatkozta Hunyák Levente.

„Három hónapja kezdem el sakkozni. Először egy egyszerű hobbi volt. De egyre jobban élvezem, és már szenvedéllyé vált” - fogalmazott Vodila Aisa.

A felnőtt mezőnyben a francia Okhotnik Vladimir, az ifjúsági csoportban pedig Fazekas Dávid szerezte meg az első helyet. A nyertesek pénzjutalomban részesültek. A szervezők jövőre ismét szeretnék megrendezni a versenyt. Remélik, hogy a városban és a környező településeken sikerül fellendíteniük a sakkéletet, hiszen ez a sportág a szellemi frissességet garantálja, ami nélkülözhetetlen a fiatal és az idősebb korosztály számára is.