Tizenhat apróság befogadására alkalmas magánbölcsőde nyílt városunkban
Város
2022. márc. 31.

Tizenhat apróság befogadására alkalmas magánbölcsőde nyílt városunkban

Magánbölcsőde nyílt városunkban. Már most számtalan játék várja az oda érkező gyermekeket. A közeljövőben pedig egy udvart is szeretnének kialakítani.

Körülbelül három évvel ezelőtt fogalmazódott meg Végh Zsanettben az a gondolat, hogy szeretnének létrehozni egy bölcsődét a városunkban. Az alap koncepció egy játszóház lett volna, azonban a vírus miatt megváltozott az elképzelés és a bölcsőde mellett döntöttek. Március tizenegyedikén kapták meg az összes működési engedélyt. Az épület alapterülete 116 négyzetméter. A két csoportszoba 27-27 négyzetméter. Emellett azonban egy külön helyiséget is kialakítottak, ami nagyobbacska gyermekek megőrzésére lesz alkalmas.

„Aki járt erre láthatta, hogy az épületet majdnem teljes egészében fel kellett újítani. A gázt, vizet bevezetni, fűtésrendszert kialakítani. A csoportszobákkal is sok munkánk volt. A mellékhelyiség volt egy nagyobb kaliberű folyamat, amit ki kellett alakítanunk. És igazából mindent úgy kellett végrehajtani, hogy megfeleljenek a törvényi előírásoknak” - nyilatkozta Végh Zsanett, a bölcsőde vezetője.

A felújítási munkálatok kivitelezése időigényes folyamat volt, amit családi összefogással sikerült megvalósítaniuk. A közeljövőben négyen foglalkoznak majd az apróságokkal. Két csoport, nyolc-nyolc fővel fog indulni, reményeik szerint szeptembertől.

„A berendezésre nyertünk egy pályázatot a felújítás végén, ami pontosan a belső tér játékokkal való felszerelésére irányult. Ennek megfelelően minden játékot az elképzeléseinkhez mérten tudtunk kialakítani. Próbáltunk sok fajátékot beszerezni. Szerettünk volna a szerepjátékokhoz is babákat biztosítani és mindenféle kelléket, amivel játszani tudnak napközben” - tette hozzá Végh Zsanett, a bölcsőde vezetője.  

A gyermekek napi négyszeri étkezést is kapnak majd a Katona József úti Bölcsődéből. Terveik között szerepel egy udvar kialakítása is. Jelentkezni a legnagyobb közösségi felületen lehet, weboldaluk is van, emellett személyesen is fel lehet őket keresni a Gyár úton.