Pozitív jövőkép - Egyeztetést tartott Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és Janiczak Dávid polgármester
Város
2022. ápr. 13.

Pozitív jövőkép - Egyeztetést tartott Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és Janiczak Dávid polgármester

A megbeszélés során az önkormányzat szakembereivel sorra vették azokat a pályázati lehetőségeket, amelyek segítenék a város fejlődését. Különös figyelmet szenteltek a gazdaságfejlesztésre.

Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos érkezett ma reggel a Polgármesteri Hivatal jegyzői tárgyalójába. Őt Janiczak Dávid polgármester és az önkormányzat szakemberei fogadták. A megbeszélés lényege, hogy a vezetők megvitassák azokat a területeket, amelyeket fejleszteni kell a pozitív jövőkép érdekében.

„Van egy közös ügyünk, úgy hívják, hogy Ózd. A közös ügy megköveteli azt is, hogy időről időre egyeztessünk az elképzelésekről. Ózd városa a polgárok akaratának figyelembe vételével az érdekek összegyűjtésével összefoglalja mindazt, ami fejlesztés címén egy csomagban megjelenik. Nekem meg kell hallanom és tudomásul kell vennem a városi akaratot. Ennek szétszeletelése után meg kell néznünk, hogy milyen forráslehetőségek vannak Ózd fejlesztéséhez” - mondta Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

Így figyelembe kell venni az igényeket a helyi gazdaság és az infrastruktúra fejlesztése érdekében. Ezekhez részben saját, hazai, valamint uniós forrásra van szükség.

„A TOP+ keretében kiírt pályázatokról is egyeztettünk képviselő úrral. Emellett a gazdasági övezetünk fejlesztéséről. Ennek kiemelt részét képzi a befektetőknek alkalmas területek kialakítása, valamint az ehhez kapcsolódó infrastruktúra kialakítása. Ez magába foglal egy olyan kamionparkolót is, ami megyei vagy akár országos szinten is kiemelkedő lehet. Az egyeztetések én úgy gondolom eredményre vezettek. Az összegzés során mindannyiunk számára újabb feladatokat tűztünk ki. A jövőben is folytatjuk ezeket az egyeztetéseket és bízunk benne, hogy hamarosan jelentős eredményekkel tudunk jelentkezni” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy nagy szerepe van a városi ipari parknak és annak az iparterületnek, amit az Aicher csoport alakít ki. Oda további befektetőket várnak, ám ehhez utat és hidat kell építeni, valamint a közműhálózatot is megfelelővé kell tenni.