Egy környékünket bemutató honlap megalkotásával szerepeltek sikerrel a JAG-os diákok egy pályázaton
Oktatás
2022. ápr. 22.

Egy környékünket bemutató honlap megalkotásával szerepeltek sikerrel a JAG-os diákok egy pályázaton

Sikeresen szerepeltek egy innovációs pályázaton a József Attila Gimnázium és Kollégium diákjai. Egy Ózd és környékét bemutató honlapot hoztak létre.

Az Értéklabor Innovációs és Ötletpályázatot még hónapokkal ezelőtt írták ki Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos védnökségével. A József Attila Gimnázium és Kollégium pedagógusai értesülvén erről, meghirdették a tanulók között a lehetőséget. A tizedik évfolyam informatikus osztályából két főnek felkeltette érdeklődését a pályázat. Az ötletelést követően egy túratervezet kidolgozása mellett döntöttek. A feladat az volt, hogy Ózd szűkebb környezetét mutassák be.

„Zabar és Hangony, illetve Szentsimon környékének egy túraútvonalát dolgoztuk fel. Méghozzá úgy, hogy ehhez készítettünk egy applikációt, egy weblapot terveztek a fiúk és a kollégám, Kovács Veres Ádám segítségét kértük az informatikai háttérhez. Én voltam a történelem és a túra felelős, kollégám az informatikáé. A két fiú, Bendegúz és Dániel pedig összerakta a prezentációt, amit a döntőre kellett elkészítenünk. Nagyon szép természeti környezetet mutattunk be, és reményeink szerint ez felkelti majd a turisták érdeklődését, hogy minél többen ellátogatnak majd a mi szép környékünkre” - nyilatkozta Tuzáné Mák Zsuzsanna, a József Attila Gimnázium és Kollégium pedagógusa.  

A héten volt a döntő, amit a Megyei Közgyűlés dísztermében bonyolítottak le. Ebbe a fordulóba már csak tizenegy csapatot válogattak be. Elmondásuk alapján az első három helyezésért nagyon nagy csatát vívtak a fiatalok. A diákok fontosnak tartották, hogy éljenek a lehetőséggel és megmérettethessék magukat.
 
„Amint tanárnő értesített minket a lehetőségről, megláttuk benne a tapasztalatszerzési lehetőséget. Mivel mindketten az informatikával szeretnénk továbbtanulni, ezért tudtuk, hogy ez egy jó lehetőség arra, hogy jobban megismerjük a programozást. Emellett a pénzszerzési lehetőséget is megláttuk benne. De legfőképp az hajtott bennünket, hogy egy pályán el tudunk indulni és jobban bele tudunk tanulni abba a folyamatba, amit a jövőben tervezünk” - mondta Beri Bendegúz, a József Attila Gimnázium és Kollégium diákja.

Mindkét diák gyakorló feladatokat végzett szaktanárával, hogy megfelelően ki tudják dolgozni a számítógép segítségével a honlapot. Természetesen örülnek a megnyert összegnek, de a tapasztalat és a fejlődés lehetőségét nagyobbra értékelik, mint a pénzbeli juttatást.