Az ózdi kézilabdások is csatlakoztak a Föld napjához kapcsolódó faültetési akcióhoz
Hírek
2022. ápr. 24.

Az ózdi kézilabdások is csatlakoztak a Föld napjához kapcsolódó faültetési akcióhoz

Az ÓAM-Ózdi KC is csatlakozott a Föld napjához kapcsolódó faültetési akcióhoz. Ennek köszönhetően három csemete indulhatott növekedésnek a Marosi István Városi Sportcsarnok mellett.

Az ózdi kézilabdacsapat felnőtt és ifjúsági játékosai is képviseltették magukat annál az akciónál, amelynek keretében a sportolók három facsemetét ültettek el. A növények a mérkőzések helyszínének közelében, a Marosi István Városi Sportcsarnok épülete mellett indulhatnak növekedésnek. Szerencsére az időjárás is kedvezett a munkálatoknak, amelyhez a gödrök kiásásával előzetesen az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai is hozzájárultak. A kézilabdások kezdetektől fogva részesei ennek a kezdeményezésnek.

„Mondhatom nyugodtan, hogy ez egy hagyomány, hiszen a klub már többedik alkalommal csatlakozik ehhez a nemes kezdeményezéshez a Föld napján, és ezt a hagyományt szerettünk volna idén is folytatni. Így mi sem volt természetesebb, hogy ebben az évben is ültessünk egy pár fát” - mondta Vitális István, az ÓAM-Ózdi KC technikai vezetője.

A növényeket az ÓVI bocsátotta a klub rendelkezésére, és gondozásuk is az ő feladatuk lesz a jövőben. Az ültetésnél pedig Dancsok Tamás, az akció főszervezője is jelen volt. Az ÓAM-Ózdi KC technikai vezetője fontosnak tartja, hogy az utánpótlás csapat tagjai is részesei legyenek az ilyen akcióknak, hiszen ennek nevelő hatása is van. A csapat egyébként egyéb karitatív kezdeményezésekhez is csatlakozott már. Így például tavaly decemberben a sportegyesület játékosai, dolgozói és a szurkolók egy gyűjtést szerveztek, amelynek köszönhetően készségfejlesztő játékokkal segítették az Ózdi Városi Óvodákat.

„Tavaly voltunk kint a kutyatelepen, ott segédkeztünk, de karácsonyi ajándékozásban is részt vettünk az óvodások számára. Most pedig úgy gondoltuk, hogy a faültetésben is részt veszünk” - nyilatkozta Nyeste Balázs, az ÓAM-Ózdi KC csapatkapitánya.

Az ilyen és ehhez hasonló akciók azon túl, hogy szebbé és élhetőbbé teszik lakóhelyünket, össze is kovácsolják az itt élőket. Ám ahhoz, hogy munkájuk gyümölcse beérjen, az is kell, hogy a város valamennyi lakója óvja ezeket a növényeket, hiszen létük saját jövőnk záloga is.