Egy korszak lezárult - elballagtak az Ózdi Szakképzési Centrum Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskola diákjai
Oktatás
2022. ápr. 29.

Egy korszak lezárult - elballagtak az Ózdi Szakképzési Centrum Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskola diákjai

Elballagtak az Ózdi Szakképzési Centrum Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskolából a diákok. A végzősök ünnepélyes keretek között búcsúztak iskolájuktól.

Ballag már a vén diák… - többek között ezzel a dallal ünneplőben, vállukon tarisznyával köszöntek el ma reggel a Ózdi Szakképzési Centrum Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskola végzős diákjai iskolájuktól. Az osztálytermektől elbúcsúzva, társaik sorfala között vonultak az udvarra az ünneplők. A fiatalokat az udvaron családtagjaik, ismerőseik várták, akik átadták nekik az ajándékokat és a virágcsokrokat. A Himnuszt követően, két 11. osztályos tanuló is elbúcsúzott a ballagóktól, majd Tuza Ottó, az Ózdi Szakképzési Centrum főigazgatója mondott köszöntő beszédet, amelyben méltatta az elmúlt tanévben elért eredményeket, illetve tanácsokkal látta el a végzős tanulókat.

„A most ballagó diákok már jelenléti oktatásban vehettek részt az iskolai képzésben, így azok a nehézségek, amelyek korábban voltak talán, nem nehezítették meg azt, hogy megtanulják mindazt, amire a vizsgákon szükségük lesz. Én bízom abban, hogy azok a változások, amelyek a szakképzés rendszerét érintették, és amelyek a gazdaságban végbementek, azok elősegítik azt, hogy mindannyian megtalálják majd azt a munkahelyet, ahol dolgozni tudnak és remélhetőleg versenyképes bért is fognak tudni szerezni maguknak” - mondta Tuza Ottó, az Ózdi Szakképzési Centrum főigazgatója.

Ünnepélyes pillanat következett, amikor a ballagó osztály egyik tagja az iskola zászlójára kötötte az avatószalagot, amit átadtak az alsóbb éves diákoknak. Versekkel, búcsúbeszédekkel folytatódott a jeles esemény, majd dr. Alabán Péter, az intézmény igazgatója köszöntötte a ballagókat, aki hangsúlyozta, hogy bízik benne, hogy az itt megszerzett tudás segíti majd a tanulókat abban, hogy megállják a helyüket a nagybetűs életben.

„Előttünk az iskolazászlóra fűzött szalagok a mai fiataloknak üzennek a múltból a jelenbe: települési és térségi szinten egyaránt meghatározó volt a tanonciskolából nőtt szakképző iskola, a volt szakmunkásképző intézmény 130 évet meghaladó múltja, az egykor rangot és presztízst jelentő szakmatanulás, a valamihez értés és a valamit elvégezni tudás birtoklása” - fogalmazott dr. Alabán Péter, az Ózdi SZC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskola igazgatója.

A rendezvényen jutalomkönyveket is átadtak. Több diák kiemelkedő tanulmányi eredményéért, közösségi szolgálatáért, szorgalmáért vette át az elismeréseket. Az iskolai ünnepség során az osztályok felidézték az elmúlt évek emlékezetes pillanatait, visszatekintettek az itt töltött időszakra.

„Nekem nagyon jó volt a mai nap, kicsit szomorú is. Egyébként nagyon jó érzések töltenek el engem, bánom, hogy nem lehetek itt több évet ezzel az osztállyal, mert érzelmileg kötődöm hozzájuk, már olyan, mint egy család” - nyilatkozta Csipkés Erik, tanuló.

Az ünnepség végén a ballagó diákok bevonultak az osztálytermekbe, ahol osztályfőnökeiktől átvették a bizonyítványukat. A ballagás szimbolikus jelentéssel is bír, a végzősök nemcsak iskolájuktól, hanem eddigi életüktől is búcsút vesznek, hiszen egy korszak lezárult.