Anyák napja az Ózdi Szívbetegek Egyesülete szervezésében a Civil Házban
Kultúra
2022. máj. 4.

Anyák napja az Ózdi Szívbetegek Egyesülete szervezésében a Civil Házban

Anyák napi programot szerveztek az ózdi szívklub tagjai a Civil Házban. Az eseményen több zenés, táncos produkciót láthatott a közönség, amelyre a határon túlról is érkeztek vendégek.

Megteltek a széksorok a Civil Ház nagytermében tegnap délután. Ez a helyszín adott otthont az ózdi szívklub anyák napi ünnepségének. A programra a szlovákiai Bátkáról is érkeztek vendégek, hiszen a szervezők hosszú évek óta ápolnak jó kapcsolatot az itt működő Remény Idősek Klubjával. Így egyik képviselőjük is köszöntötte a megjelenteket, majd egy csokrot nyújtott át az Ózdi Szívbetegek Egyesület elnökének. A fellépők közt voltak az Újváros Téri Általános Iskola tanulói is, akik színes ünnepi műsorral örvendeztették meg a jelenlévőket.

„Nagyon várom ezt az eseményt, és nagyon örülök, hogy ma itt lehetek” - mondta Ferge Zoé, az Újváros Téri Általános Iskola tanulója.

Az Ózdi Gyöngyvirág Néptánc Egyesület több koreográfiát is előadott az eseményen, amelyek vidám hangulatot teremtettek. Az előadók palettáját pedig a Margarit Zenekar tagjai is színesítették, akik több számmal készültek. Így a közönség Szekeres Adrien, Olyan, mint te című dalát is meghallgathatta, de ritmusosabb dallamok is felcsendültek a színpadon.

A formáció nemrégiben egy újabb taggal bővült, aki a mostani eseményen már velük együtt lépett fel. A programra színes repertoárral készültek.

„Három-négy dalt fogunk most játszani. Ebben lesz egy nagyon szép, régi lassú szám, majd egy lassabb rumba, de a bossa nova stílus is megjelenik. Ezt követően kicsit pörgősebb dallamokat fogunk játszani, a végén pedig egy nagyon gyors számot hallhat majd a közönség” - nyilatkozta Oláh Ferenc, a Margarit Zenekar gitárosa.

Az Ózdi Szívbetegek Egyesülete igyekszik kihasználni a színpad adta lehetőségeket. A szervezet pedig évente két alkalommal tart hasonló rendezvényt. A mostani mellett ilyen az idősek napja is. Ezeket igyekeznek úgy megszervezni, hogy azon saját produkcióikon kívül vendég előadók is szerepeljenek. Az elkövetkező időszakban inkább a szabadtéri programok kerülnek majd előtérbe.

„Ezt követően már egyszerűbb programokkal készülünk. Jövő héten például a horgásztanyára megyünk, ami ugyan be van zárva, de erre az alkalomra kinyitják nekünk. Ott szalonnasütés lesz. Ezt követően az Egészségfejlesztési Irodával közösen lesznek programjaink. Később egy fürdőhelyre megyünk. Június közepe táján pedig zárunk, amikor a hagyományoknak megfelelően Arlóba megyünk ki” - emelte ki Levora Sándorné, az Ózdi Szívbetegek Egyesületének elnöke.

A meghívott vendégek produkcióit követően a szív klub tagjai is felléptek. Az esemény zárásaként pedig a bátkai Remény Idősek Klubjának képviselőit vendégelték meg.