Minden nap munkálkodnak az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szakemberei
Város
2022. máj. 5.

Minden nap munkálkodnak az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szakemberei

A város több pontján is tevékenykednek az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szakemberei. Árokburkolás, járdafelújítás és patak takarítás is szerepel az elvégezendő feladatok között.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói minden évszakban tevékenykednek a városban. Most, a jobb idő beköszöntével hozzá tudnak látni a tavaszi munkálatokhoz is, amit az eddigi szeszélyes időjárás miatt nem tudtak elkezdeni. A Start Munkaprogram keretében most 2000 méteren árkokat tisztítanak, körülbelül 1500-on pedig leburkolják azokat a megfelelő vízelvezetés érdekében. Ilyen feladatokat végeznek például a Sturmán úton is.

„Itt nyilván először ki kell ásni az árkot. Most a földmunka zajlik. Elmentek betonért a többiek. Betonból egy félkör alakú folyókát fogunk készíteni, valamint itt az egyik ház bejárata elé építünk egy rácsot, hogy a hegyoldalról folyó vizet felfogja és azt az árokba vezesse” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Az ÓVI dolgozói árkot takarítanak Szennán is. Hasonló munkálatok zajlanak a Kőalja úton. A Nagyvölgyi Állatsimogatóban több probléma megoldásán dolgoznak. Ilyen például a víz és villanyszerelési feladatok elvégzése. Az Újváros téren egy játszótér melletti járdát renováltak a mai nap folyamán. A rongálódást egy fa gyökérzete okozta.

„Mögöttem látható, amint az ÓVI dolgozói serényen elvégzik azt a feladatot, amit több lakó kérésére egyeztettem Molnár Gáborral, az ÓVI igazgatójával, hogy itt, ezen a területen is nagyon sok olyan gyalogos ösvény, járda van, ami már felújításra szorul, hiszen az idő eljárt felettük. Illetve a korábbi években nem úgy sikerült kivitelezni, ahogyan azt az itt élő közösségek szerették volna” - emelte ki Farkas Péter Barnabás, területi képviselő.

A terület képviselőjének tervei között szerepel az Újváros tér problémáinak feltérképezése és a kisebb-nagyobb hiányosságok pótlása is. A cél az, hogy a ciklus végére minden olyan gondot megoldjanak, amit kritikusnak találnak, illetve figyelembe fogják venni a lakosság kéréseit is. Egyébként az ÓVI munkatársai folyamatosan járják a város utcáit, és ha valamit észlelnek, azt próbálják azonnal megoldani.