Sportos fejlesztés
Város
2021. aug. 3.

Sportos fejlesztés

Elkezdődtek a „Sportlétesítmények fejlesztése Ózdon!” elnevezésű pályázathoz kapcsoló munkálatok a napokban.

A kivitelező cég múlt hét pénteken vette át a Marosi István Városi Sportcsarnok melletti terültet. A komplexumhoz kapcsolódó feladatok sora pedig tegnap kezdődött meg. A „Sportlétesítmények fejlesztése Ózdon!” elnevezésű projekt keretében hetvenkét millió-hétszázezer forintot fordítanak a munkálatokra. A lehetőségre városunk önkormányzata pályázott és nyert.

„Sajnos az összeg nem elég egy teljes felújításhoz, de ami a legfontosabb, hogy a régi nagyon rossz állapotú parkoló le lesz térkövezve, valamint a sportcsarnok főbejáratának környéke is le lesz térkövezve, valamint a sportcsarnok körül vezető utaknak a minősége is javítva lesz. Lesz egy új bekötőút aszfaltosan, valamint szegélyköveket cserélnek. Ez történik a sportcsarnok környékén, de természetesen a stadion területén is lesz újdonság, egy új fitneszpark fog létrejönni” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A sportcsarnok körüli szakaszon huszonhét darab aknafedlapot emelnek szintbe. Erre a részre eddig sokan autóval is bejártak, de ezután ez változni fog. Forgalomelterelő oszlopokat helyeznek majd ki, így garantálva a gyalogosok biztonságát. Sok autó megfordult már ebben a parkolóban az évek alatt, ezért ennek korszerűsítése igen fontos eleme a projektnek. A mintegy 1500 négyzetméteres terület térkőburkolatot kap, ez a megoldás ugyanis tartósabbnak bizonyul. A létesítményhez közel egy esőbeállót is kialakítanak a látogatók komfortérzetének növelése érdekében.

„Tegnap kezdődtek el a munkálatok. Tegnap már megcsináltuk az útszakasz alapját, szegőkövezését. Holnapra bebetonozzuk az alapot. Jövő héten pedig aszfaltozzuk az összekötő utat a stadionnal, holnap elkezdjük a nagy parkolónak a szegőkövezését, és már elkezdődtek a szegőkövezési és térkövezési munkálatok a bevásárlóközpont felőli oldalán a sportcsarnoknak” - emelte ki Tóth-Pintér Krisztián, a Tinet-Pro Kft. projektvezetője.

Egyelőre semmilyen nehezítő tényező nem akadályozza a munkálatok haladását, szeretnék minél hamarabb befejezni a felújítást, amelyre összesen három hónap áll rendelkezésükre a szerződésben foglaltak szerint. Azonban ha ugyanolyan lendülettel tudnak dolgozni, ahogyan megkezdték, valószínűleg a tervezettől gyorsabban készülnek majd el. A stadionban a súlyemelő teremhez közel, több mint kétszáz négyzetméteren alakítanak ki szintén ennek a pályázatnak köszönhetően, egy modern, minden igényt kielégítő és mindenki számára elérhető kültéri fitnesz parkot, ahová kilenc darab különféle eszközt telepítenek.