Rendezett környezet
Város
2018. nov. 13.

Rendezett környezet

Beköltöztek az első bérlők a Váci Mihály út felújított lakásaiba.

A rekonstrukcióra a TOP-4.3.1-15-BO1-2016-00014 számú Újtelep és Kiserdőalja szociális rehabilitációját elősegítő pályázat keretében nyílt lehetőség. Az eddig komfort nélküli ingatlanok most félkomfortosak lettek, azokba ugyanis bevezették a vizet, és fürdőszobát is kialakítottak. A lakók elégedettek az új környezettel.

A Váci Mihály úton található ingatlanok az Újtelep és Kiserdőalja szociális rehabilitációját elősegítő pályázat keretein belül újulnak meg. A kivitelezés augusztusban kezdődött, akkor költöztették át a bérlőket ideiglenes lakásaikba. Az első ütem már be is fejeződött.

„A Váci Mihály út 6-os és 7-es számú épület készült el első körben. Ezekben hét darab önkormányzati bérlakást újítottunk fel. Komfortfokozat-emelkedés is történt, hiszen az ingatlanok vezetékes vízellátást kaptak. Ez azt jelenti, hogy az eddigi komfort nélküli bérlakások helyett, félkomfortos önkormányzati bérlakásokba tudtak a bérlők visszaköltözni” - nyilatkozta dr. Tóth Andrea, az Ózdinvest Kft. ügyvezetője.

Az immár vezetékes vízzel ellátott lakásokban fürdőszobát alakítottak ki, bent megtörtént a hideg- és melegburkolás, a festés, és új fűtőberendezések is helyet kaptak a konyhában, valamint a szobákban. Kívülről korszerű, vastag hőszigeteléssel látták el a falakat. Az első bérlők már birtokba is vehették az ingatlanokat. Azt mondják, elégedettek az eredménnyel, és örömmel költöznek be a felújított lakásokba.

„Egy normális légkört ad az embernek. Az a véleményem, hogy már csak tőlünk függ, hogy meddig fog így kinézni. Nem lelakni kell, hanem gondoskodni róla, hogy legalább ilyen állapotban maradjon, minimum három-négy évig, utána lehet még javítani rajta. Nekem tetszenek a körülmények. Maga az, hogy fürdőszoba és vécé van bent, télen a kisgyerekkel sem kell kimenni” - mondta Együd József.

A Váci Mihály úton még további önkormányzati tulajdonú ingatlanok újulnak meg, a munka folyamatosan zajlik. Ezen kívül számos más fejlesztésre is lehetőséget ad a projekt: közösségi és szabadidős tereket alakítanak ki, a térfigyelőrendszer modernizálása pedig a közbiztonság javulásához is hozzájárulhat. A komplex program összességében 350 millió forintból valósul meg.