Számos fejlesztés
Város
2019. máj. 15.

Számos fejlesztés

Folyamatosan halad Újtelep és Kiserdőalja rehabilitációja.

A Váci Mihály úti felújított ingatlanokba 2018 novemberében költözhettek be az új bérlők. Az Újtelep és Kiserdőalja szociális rehabilitációját elősegítő pályázaton belül megvalósuló további fejlesztések akkor még csak tervben voltak, mostanra azonban több elkészült közülük.

„A TOP 4.3.1-es fejlesztés keretében Európai Uniós forrásból az Ózd Újtelep-Kiserdőalja térségében a Váci Mihály úti ingatlanok már felújításra kerültek a tavalyi év folyamán. Az azóta eltelt időszakban elkészült a közösségi kert és a futballpálya. Az Újtelepen a csapadék-csatornahálózat kitakarítása megtörtént, illetve a mellékutak aszfaltozása” - nyilatkozta Kristonné Sipos Ágnes, projektmenedzser.

A közösségi kertet a településrész lakói már beültették zöldségekkel: zellerrel és paradicsommal, valamint kutat is létesítettek benne. Emellett a futballpálya is nagy népszerűségnek örvend a fiatalok körében. Az eső miatt jelenleg áll, de folyamatban van az Ív úti parkoló felújítása. Ezzel párhuzamosan folyik az Újtelep 1. szám alatti lakóingatlan, és az új közösségi ház építése és modernizálása. Utóbbi korábban egy tárolóépület volt, amelybe eddig a víz sem volt bevezetve. Irodák és egy nagyterem mellett konyhát és illemhelyiséget is kialakítanak benne.

A lassan száz éves épületet most közösségi háznak újítják fel, ez és a többi folyamatban lévő fejlesztés körülbelül október végére fog elkészülni, amikor is használatba vehetik az akcióterület lakói.