Ároképítés, parkolókialakítás – Jól haladnak a Falu térségében is a munkálatok
Város
2022. máj. 17.

Ároképítés, parkolókialakítás – Jól haladnak a Falu térségében is a munkálatok

Zajlik a vízelvezető árok építése a Sturmán úton. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szakembereinek közreműködését Dr. Csuzda Gábor területi képviselő kérte.

Pár héttel ezelőtt kereste fel Dr. Csuzda Gábor, területi képviselő az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársait a Sturmán úti vízelvezető árok kialakításával kapcsolatban. A szakemberek hozzá is kezdtek a munkálatokhoz. Kisebb nagyobb fennakadásokba ütköztek, azonban ezek nem jelentettek különösebb problémát számukra.

 „A Sturmán út lefelé vezető szakaszán gond, hogy a hegyről lefolyó vizet nem lehet elvezetni, ezért az útra keresztbe egy víznyelő rácsot építünk majd be. Emellett a most kiépült árok vezeti majd le a vizet innen. Ezek saját gyártású betonelemek, amiket most lerakunk. Vigyáznunk kellett a folyamat során, mert a gázvezeték közel van.” - mondta Dubovinszky László, az ÓVI műszaki vezetője

 Pár nappal ezelőtt kezdték el a harminchárom méteres szakaszba a mederelemek behelyezését. Többször kell fordulniuk a teherautóval, ugyanis egyszerre csak 11 darabot tudnak a helyszínre szállítani. Ha minden a tervek szerint halad, pár hét múlva elkészülhetnek a munkálatokkal. Az ÓVI szakemberei városszerte párhuzamosan több helyszínen is tevékenykednek. A területi képviselő fontosnak tartja a lakosság kéréseit is.

 „A körzetben futó nagyobb beruházásokon kívül fontosnak tartom, hogy a kisebb lakossági igényeket is ki tudjuk elégíteni. Erre szolgál a közfoglalkoztatási program és a lakóterületi céltartalék, amit más néven képviselői keretnek is hívunk. Egy ilyen munkálat zajlik most mögöttünk a Sturmán úton, ami a vízelvezetés problémáját fogja megoldani. Az idei évben is több feladatot sikerül majd végrehajtanunk. Például parkolót a kórháznál a Táncsics telepen és a Vajda János úton. Valamint a Bányász úton és az Egyházvölgyben lesz vízelvezető árkok építése.” - mondta Dr. Csuzda Gábor a terület képviselője

A Vajda János úton már elkészült a parkoló, azonban még a teljes aszfaltozás hátra van. A területi képviselő tervei között szerepel a kórháznál kialakíttatni egy öt állásos, szintén aszfaltozott parkolót. Ha ezek elkészültek a Táncsics telepen is hasonló fejlesztéseket szeretne megvalósíttatni.