Aszfaltozás miatt tilos a behajtás a Mekcsey István útra az Akácos út felől.
Város
2022. máj. 18.

Aszfaltozás miatt tilos a behajtás a Mekcsey István útra az Akácos út felől.

Tilos a behajtás a Mekcsey István útra az Akácos út irányából. A lezárás aszfaltozási munkálatok miatt szükséges.

A szakemberek ma kezdték meg a folyamatot. A tervek szerint két hétig zajlik majd a helyreállítás. Ezalatt az idő alatt két ideiglenes buszmegállót is kialakítottak.

Megkezdődött a munkálat ma reggel a Mekcsey István úton. Erre azért van szükség, mert a csatornázás után több probléma felmerült, többek között a kátyúk kapcsán. Felvetődött a garanciális bejárás alkalmával, hogy körülbelül a fél pályát újra kell aszfaltozni. Az állapota egyébként nem volt rossz, csak helyreállítási feladatokra van szükség. A megegyezés szerint a csatorna nyomvonalát a kivitelező állja, míg az út széléig terjedő részt az önkormányzat finanszírozza.

„A Mekcsey úti beruházás után sok probléma volt a süllyedésekkel és a kátyúkkal. A kivitelezővel ezért olyan megegyezés történt, hogy itt majdnem a félpályát, tehát a feltört nyomvonaltól az út széléig egy teljesen új aszfaltburkolattal látják el. Most éppen a marást folytatják, majd egy betonkeverék kerül rá, és végül arra kerül rá az 5 cm aszfaltréteg.” -nyiltakozta Dubovinszky László az ÓVI műszaki vezetője

 A kilencszáz méteres szakaszon több géppel fognak dolgozni, ami a forgalmi rendben is változást eredményez. Táblákat is kihelyeztek, amik jelzik a közlekedők számára, hogy az Akácos út felől tilos behajtani az útszakaszra. A tervek szerint körülbelül két hétig zajlanak majd a munkálatok. A terület képviselője is arra kéri a lakosságot, hogy tartsák be az új szabályokat addig, amíg tevékenykednek a szakemberek.

 „Területi képviselőként fontosnak tartom, hogy a nyolcas választókörzet is fejlődjön. Az elmúlt ciklusokban sajnos nem történtek nagyobb beruházások a körzetemben. De szerencsére egyre több fejlesztés valósul meg a körzetemben is. Bízom benne, hogy továbbra is haladni fog ez a fejlődés, jó irányba és a lakosság pozitívan fogja értékelni a város segítségét.” - mondta Váradi József, a terület képviselője

 Szúrópróbaszerűen a rendőrség is ellenőrizni fogja, hogy a lakosság betartja-e a szabályokat. Emellett két ideiglenes buszmegállót is kialakítottak, ami a lezárt szakaszból kiesett tömegközlekedési eszköz megállóját pótolja.