Modern létesítmény
Város
2019. szept. 9.

Modern létesítmény

Elkészült a Marosi István Városi Sportcsarnok energetikai korszerűsítése.

Janiczak Dávid polgármester és Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont ügyvezetője közösen vágták át a nemzetiszín szalagot, ezzel jelképesen is átadták a megújult létesítményt.

Idén tavasszal már javában zajlott a Marosi István Városi Sportcsarnok energetikai korszerűsítése, a kivitelező cég áprilisban vette át a területet. Azóta is jól, az ütemtervnek megfelelően haladtak a feladatokkal, ma pedig megtartották az ünnepélyes átadót. A nemzetiszín szalagot Janiczak Dávid polgármester és Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont ügyvezetője vágta át. A projekt egy európai uniós pályázatnak köszönhetően valósult meg.

„Magában foglalta az épület szigetelését, a nyílászárók cseréjét, és egy napelempark létrehozását. Ennek köszönhetően a rezsiköltségek jelentősen csökkenni fognak. A sportcsarnoknak más problémái is megoldódtak, gondolok itt arra a beázásra, ami már hosszú évek óta jelentős terhet rótt az épületre. Ennek a beruházásnak a keretében ezt a problémát is sikerült kiküszöbölni” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A pályázat részét képezi egyébként a Városháza modernizálása is, a teljes keretösszeg mintegy 300 millió forint. Összességében éves szinten az 565 ezer kilowattórát is meghaladhatja az energiamegtakarítás, ami jelentősnek számít, és komoly pénzbeli megtakarítást eredményez. A korszerűbb energiafelhasználású sportcsarnok megkönnyíti az üzemeltetők dolgát is.

„A kft. szempontjából mindenképpen kisebb működtetési költséget jelent a fűtés- és az áramszámla tekintetében. A város szempontjából pedig szerintem nagyon fontos, hogy mind külsőleg, mind belsőleg megújult a sportcsarnok, hiszen nem mindegy, hogy a lakosság milyen épületbe, létesítménybe megy. Sportolók szempontjából is nagyon fontos, hiszen már egy elég régi konstrukció volt az épület előző formája” - hangsúlyozta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont ügyvezetője.

A felújított sportcsarnokot már használatba is vették, ma délelőtt is pattogott a labda a küzdőtéren. Így tehát annak sem lesz akadálya, hogy az ózdi csapatok hazai környezetben fogadják majd ellenfeleiket többek közt a közeljövőben rajtoló férfi- és női kézilabda-bajnokságban.