Rendezett körülmények
Város
2018. aug. 24.

Rendezett körülmények

Jól halad a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat épületeinek rekonstrukciója.

A két Petőfi Sándor úti ingatlan a szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítését, fejlesztését célzó pályázatnak köszönhetően újul meg. A kivitelezés során az energetikai korszerűsítésre helyezik a hangsúlyt.

Felállványozott ingatlanok fogadják azokat, akik a Petőfi Sándor úton, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat épületeinél járnak. Ezen a területen régóta nem volt lehetőség felújításra, pedig már nagy szükség lett volna rá. Ahogy Janiczak Dávid polgármester fogalmazott, a szociális ellátórendszer két nagyon fontos pilléréről van szó. Most a szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítését és fejlesztését célzó pályázat adott lehetőséget a rekonstrukcióra.

„Területi Operatív Program segítségével százszázalékos finanszírozásból megvalósulhat a két épület teljes rekonstrukciója. Mindez nagyon jó ütemben zajlik, elképzelhető, hogy egy hónappal a várt határidő előtt befejeződnek a munkálatok. Már most több mint ötvenszázalékos készültségen állnak, úgyhogy modern körülmények várják majd a dolgozókat, ha visszatérnek ebbe az épületkomplexumba. És nemcsak a dolgozókat, hanem ami a legfontosabb, hogy azokat is, akik segítségért jönnek ide. Nem mindegy, hogy őket milyen körülmények között tudják fogadni az itt dolgozó munkatársaink” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

Az épületek kívül és belül egyaránt teljesen megújulnak. Az önkormányzatnál úgy döntöttek, megjelenésben a minimalizmust tekintik irányvonalnak, inkább az energetikai fejlesztésre helyezik a hangsúlyt. A kivitelező alvállalkozói egyszerre több munkafolyamatot is végeznek, az eredmény már most is látványos.

„Mindkét épület teljesen új tetőhéjazatot kapott. A mai hőszigetelési előírásoknak megfelelően mindkét épületet homlokzati hőszigeteléssel láttuk el, valamint külső nyílászárócserék történtek. A belső térben új irodákat alakítunk ki, új mosdókkal. Teljesen új vízvezeték, és fűtésrendszercsere valósul meg, amelyeknél kondenzációs gázkazánokat építünk be” - mondta Tóth-Pintér Krisztián, a Tinet Pro Kft. építésvezetője.

Az energetikai fejlesztésen kívül az akadálymentesítés is fontos szempont. Az épületek akár kerekesszékkel is jól megközelíthetőek lesznek, belül pedig kulturált váróterem és megújult irodák várják azokat, akik segítséget remélnek a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársaitól. Az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény szakmai egységének épületei most mintegy 90 millió forintból újulnak meg, a tervek szerint a munkálatok október végéig befejeződnek.