Ösztönző támogatás
Város
2019. okt. 2.

Ösztönző támogatás

Ötvenegy fiatal kapott ösztöndíjat a „Humán kapacitások fejlesztése az ózdi járásban” elnevezésű európai uniós pályázat által nyújtott forrásnak köszönhetően.

A lehetőség kapcsán ózdi, csokvaományi, borsodbótai, farkaslyuki és domaházi diákok részesültek díjazásban.

Diákokkal telt meg ma délelőtt a Városháza nagy tanácsterme. Az eseményen a „Humán kapacitások fejlesztése az ózdi járásban” elnevezésű európai uniós pályázat kapcsán korábban megítélt ösztöndíjakat adták át. A programon Janiczak Dávid köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy a települések jövőjét a mostani diákok jelentik, így kiemelt figyelmet kell rájuk fordítani.

„Ők azok, akik amikor tanulmányaikat jól elvégzik kiművelt emberfőként képesek lesznek arra, hogy a településeknek életet adjanak, és életben tartsák azokat. A jövő áll előttünk, és a diákokat minden lehetséges eszközzel és módszerrel támogatnunk kell. Az iskolákban a felkészült pedagógusoktól és vezetőktől megkapják azt a szükséges tananyagot és tudást, amit hasznosítva sikeresek lehetnek az életben” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

Ezután a pályázatban érdekelt települések polgármesterei átadták az elismerő okleveleket az arra érdemes tanulóknak. A lehetőség keretében ózdi, csokvaományi, borsodbótai, farkaslyuki és domaházi diákok részesültek díjazásban, összesen ötvenegyen.

„Nagyon örülök, hogy részese lehetek ennek az ösztöndíjnak. Számomra ez nagyon motiváló a tanulásban. Ezt az összeget majd a továbbtanulásra szeretném fordítani” - mondta Hadari Daniella, tanuló.

„Jó lehetőségnek tartom az ösztöndíjat. Én zsebpénzként fogom felhasználni” - nyilatkozta Samu Ferenc, tanuló.

Azok a diákok, akik elnyerték a támogatást, havi húszezer forintos hozzájárulásban részesülnek tíz hónapon át, vagyis a 2019/2020-as tanév végéig. Városunkban egyébként 2016 óta próbálják ösztönözni a fiatalokat a jó tanulmányi eredmények elérésére, a pályázatnak köszönhetően pedig ki tudták bővíteni a juttatást a környező településekre is.