Rendszeres mozgás
Város
2020. szept. 22.

Rendszeres mozgás

Sporteszközökkel gazdagodott az Árpád Vezér Általános Iskola.

A felszereléseket Farkas Péter Barnabás alpolgármester és Angyal Béla, a terület önkormányzati képviselője adta át ma délelőtt az intézményben. A forrást a Humán kapacitások fejlesztése az Ózdi Járásban elnevezésű pályázat biztosította, amelynek egyik programelemét a rendszeres sportfoglalkozások jelentik.

Sporteszközök sorakoznak egy asztalon az Ózdi Árpád Vezér Általános Iskola udvarán. Súlyzók, fitnesz- és focilabdák – ezek mind ma délelőtt érkeztek az intézménybe. A felszereléseket Farkas Péter Barnabás alpolgármester és Angyal Béla, a terület önkormányzati képviselője adta át. A forrást a Humán kapacitások fejlesztése az Ózdi Járásban elnevezésű EFOP-os pályázat biztosította.

„Azt a célt szolgálják, hogy a mindennapi mozgás, ami ebben az életkorban is nagyon fontos, hasznossá és élvezetessé válik. Bízom benne, hogy jó egészséggel és sok-sok éven keresztül fogják még az itt tanulók használni ezeket. Örülök, hogy az önkormányzat egy pályázat révén tudta biztosítani ezeket az eszközöket” - mondta Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

A Humán kapacitások fejlesztése az Ózdi Járásban elnevezésű komplex projektre összesen mintegy 400 millió forintot nyert el az a konzorcium, amelynek vezetője Ózd Város Önkormányzata. A pályázat egyik programelemét a rendszeres sportfoglalkozások teszik ki. Ennek megvalósításában nyújthatnak nagy segítséget az intézménynek a most megkapott eszközök. Angyal Béla elmondta, képviselőként amiben tudja, igyekszik segíteni az iskolát.

„Mint területi képviselő, igazából most kezd kialakulni a kapcsolatom a választókerületben lévő óvodákkal, iskolákkal. A járványhelyzet ezt eléggé visszafogta. Sikerült már elintézni több dolgot nekik, ápoljuk ezt a jó kapcsolatot, személyes kapcsolatokat is. Most pályázatból sikerült az iskolának sportszereket is biztosítani. Bízom benne, hogy a járványhelyzet ellenére is tovább fognak mélyülni ezek a kapcsolatok” - hangsúlyozta Angyal Béla, területi képviselő.

A projekt keretein belül megvalósuló sportfoglalkozások heti rendszerességgel zajlanak az intézményben. Szintén ennek a pályázatnak köszönhetően korábban óvodások kaptak különböző fejlesztőjátékokat, valamint táborozási- és ösztöndíj-lehetőségek is megnyíltak a fiatalok előtt.