Ady másKÉPp
Kultúra
2019. ápr. 10.

Ady másKÉPp

Kihirdették az Ady másKÉPp elnevezésű fotópályázat nyerteseit a Városi Könyvtárban.

A megosztott első helyet két illusztrációval Dobos Norbert kapta, míg a második Magyar Emília, a harmadik pedig Czene Dávid lett. A Magyar Költészet Napjához kapcsolódó rendezvényt a Nemzeti VERSenyen szereplő ózdi versmondók színesítették szavalatukkal.

Kocsik Tekla Szavammal szólt az Isten című versével nyitotta meg Dobos Eszter az Ady másKÉPp elnevezésű fotópályázat eredményhirdetését ma délelőtt a Városi Könyvtárban. A középiskolásoknak szóló verseny lényege az volt, hogy a pályázók Ady Endre egy szabadon választott költeményéhez készítsenek fotóillusztrációt. Közel harminc mű érkezett be, városunk szinte minden középiskolájából nyújtottak be pályamunkát.

„Elsősorban két szempontot vettünk figyelembe. Az egyik maga a fotó minősége. Nemcsak a technikai minősége, hanem hogy fotótechnikai szempontból a fotó mennyire állja meg a helyét. A másik szempont, hogy hogyan illeszkedik a vers mondanivalójához. Ugyanis egy ilyen fotókép akkor lesz jó, és akkor lesz kifejező, hogyha a fotó nem nyomja el a verset, a fotó egyértelműen a vers mondanivalóját erősíti” - emelte ki Szaka Attila, zsűritag.

A pályázók között jól szerepeltek a bródys, a JAG-os és a SZIKSZI-s diákok is. A harmadik helyezést Czene Dávid érte el, míg a második Magyar Emília lett. Az első helyet két képével Dobos Norbert szerezte meg. Különdíjban Medve Franciska és Kanta Ádám részesült. A nyertesek oklevelet és elektronikai eszközöket, míg a többi versenyző emléklapot kapott. A díjazásban a könyvtár segítségére volt a Gyerekesély az Ózdi Járásban projekt.

„Egyáltalán nem számítottam rá, egészen meglepett, hogy az egyik iskolatársam harmadik lett. Aztán én első lettem, az még jobban meglepett. Főleg az, hogy két képem is nyert ezzel együtt” - nyilatkozta Dobos Norbert.

A Magyar Költészet Napjához kapcsolódó rendezvény fényét a Nemzeti VERSenyen szereplő ózdiak emelték. A résztvevők először megnézték azokat a versklipeket, amelyeket Dobos Eszter, Molnár Luca, Rási Zorka és Szaka Attila készítettek a megmérettetésre, majd mindegyiküktől meghallgattak egy-egy költeményt.