Elkezdődött a megvalósítás
Város
2018. júl. 27.

Elkezdődött a megvalósítás

Munkagépek lepték el a ruhás piacot. A fejlesztés Ózdon a Területi Operatív Program „Helyi gazdaságfejlesztés” című nyertes pályázat keretében 400 millió forintból valósul meg.

Jelenleg a terület feltárása zajlik, ezt egy helyi cég végzi. A tervek szerint október végén-november elején adhatják át az elkészült komplexumot.

Még 2017 elején szóltunk róla először, hogy egy nyertes pályázatnak köszönhetően megújul a piac. Ezzel kapcsolatban többször tartottak egyeztetést a projektért felelősök az árusokkal, hiszen a cél egyértelműen az, hogy az elkészült terület mindenki igényét kielégítse. Számos felmerülő kérdést megválaszoltak ezeken a fórumokon, hiszen nagy változás elé néznek nemcsak az eladók, de a vásárlók is.

„A héten megkezdődtek a piac felújításának munkálatai. Ózdi vállalkozó, ózdi emberekkel végzi a munkát. Az elkövetkező időszakban arra számíthatnak a vásárlók, hogy a jelenleg építés alatt álló terület helyett az Ózdi szakképzési Centrum Gábor Áron Szakképző Iskolája udvarán kialakított helyen találják meg a jól megszokott vásárosokat” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Ma már munkagépek zajától volt hangos a piac. Az arra járók mély gödröket láthatnak, ide kerülnek majd a csarnok acél tartóoszlopai. Az építkezés idején várhatóan a Piac úton történő gyalogos közlekedést is korlátozni kell majd, hogy véletlenül se történhessen a munkálatokhoz köthető baleset.

„Hosszas előkészületek után végre sikerült szerződést kötni a piac kivitelezőjével. Jelen pillanatban a terület előkészítése folyik. Ezen belül a feltárása a felső talajrétegnek, és az alaptestek kiásása van folyamatban” - nyilatkozta Kriston György, a Településfejlesztési Osztály osztályvezető-helyettese.

A tervek szerint a munkálatok október végén-november elején fejeződnek be. Addig továbbra is akadálytalanul lehet áthaladni a piacon, hiszen a kerítés megbontásával biztosították a közlekedést a gyalogosok számára. A hétvégén már az újonnan kialakított területen találhatják meg a vásárlók azokat az árusokat, akik eddig az érintett részen kínálták eladásra termékeiket.