Ütemterv szerint
Város
2018. dec. 14.

Ütemterv szerint

A terveknek megfelelően halad a piac rekonstrukciója.

A folyamatos építésnek köszönhetően jól látható a hamarosan elkészülő épületek elhelyezkedése. Jelenleg már azoknak az üzlethelyiségeknek a pályáztatása zajlik, amelyeket az Ózdinvest Kft.-től vehetnek majd bérbe az árusítók.

Napról-napra jobban látszik a készülő piac végleges kinézete. Ma már az összes olyan épület áll, amelyben a jövőben árusítanak majd. Egyre nagyobb területet borít térkő, valamint helyükre kerültek azok az asztalok, amelyekre a kereskedők pakolhatják ki portékáikat. Városunk polgármestere szerint is jól halad a kivitelezés.

„December 20-án kezdődik a műszaki átadás a vállalkozó részéről. Ez azt jelenti, hogy elindul az a folyamat, amely során beszerezzük a szükséges engedélyeket az elkészült beruházáshoz. Valószínűleg ez a folyamat elhúzódik, így jövő év elején birtokba vehetik a vásárlók és az árusok a felújított, illetve újjáépített piacterületet” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Dr. Tóth Andrea az Ózdinvest Kft. ügyvezetője elmondta, hogy folyamatban van a készülő üzlethelyiségek bérbeadása. Kiemelte, hogy csak mezőgazdasági és élelmiszer-ipari termékeket árusíthatnak majd bennük. Vélhetően lesznek új fajta portékák is a piacon, hiszen olyan kereskedők is vannak a bérlők között, akik korábban nem árusítottak városunkban.

„Nyolc darab üzlethelyiségünk van. Abból négy darab huszonkilenc, négy darab pedig huszonhárom négyzetméteres. Az első körben az összes nagyobb alapterületű helyiség elkelt, és jelenleg is folyik a második körös pályáztatás. Két helyiséggel kapcsolatban már folyamatban van a szerződéskötés, valamint még kettőt a napokban fogunk bérbe adni” - nyilatkozta dr. Tóth Andrea, az Ózdinvest Kft. ügyvezetője.

Természetesen több feladat vár még megoldásra a hátralévő időben. Az egyik ilyen a területen elhaladó távhővezeték földbe helyezése, hiszen ennek oszlopai a most létesülő útba lógnak bele. Az Ózdi Távhő Kft. által benyújtott ezzel kapcsolatos pályázat egyébként már a Nemzeti Fejlesztési Irodánál van. A cég szakemberei már belehelyezték azokat a pillangószelepeket a csövekbe, amelyek segítségével a fűtési szezonban is el tudják végezni a munkát, leállás nélkül.