Pedagógusnap – Tornatermet avattak és a pedagógusokat ünnepelték az Újváros Téri Általános Iskolában
Oktatás
2022. jún. 4.

Pedagógusnap – Tornatermet avattak és a pedagógusokat ünnepelték az Újváros Téri Általános Iskolában

A pedagógusokat ünnepelték a Újváros Téri Általános Iskolában. Az eseményen a diákok versekkel, dalokkal köszönték meg tanáraiknak egész éves munkájukat.

A jeles napon felavatták az intézmény tornatermét is, amely egyik volt testnevelőjéről, Juhász Lászlónéról kapta nevét. A pedagógust meglepetésként, korábbi tanítványai köszöntötték.

„Azért vagyok pedagógus, hogy a természetnek nyers gyémántját, szép vigyázattal, csendben csiszoljam gyémánttá.” Ez a Németh László idézet volt olvasható az Újváros Téri Általános Iskola virágokkal díszített aulájában, ahol ünneplőbe öltözött ma minden tanuló és pedagógus. A tanárok ünnepe volt a mai. Az intézmény fennállása óta már hagyomány, hogy június elején kulturális műsorral készülnek a diákok. Versekkel, dalokkal köszöntötték a pedagógusokat, illetve egy szál virággal is kedveskedtek számukra. A nyolcadikosok osztályszinten búcsúztak a nevelőktől, a délelőtt folyamán. Az intézményhez tartozik egy tornaterem is, amelyet ünnepélyes keretek között avattak fel. Névadója egy olyan pedagógus, aki hírnevet szerzett a városnak, a megyének, de az országnak is, hiszen tornászlányai a Delfinlányok, nemcsak országos eredményeket értek el, hanem világfesztiválokon is részt vettek.

„Ez a tornaterem, ez az ő tornacsarnoka volt, hiszen rengeteg időt töltött itt, szívén viselte a sorsát és úgy gondoltuk, hogy ez méltó lesz a mai naphoz pedagógusként is, tornaedzőként is és emberként is.” - mondta Galkóné Szabó Mária, az iskola intézményvezetője

A meghitt ünnepségen nagy meglepetést okozott Juhász Lászlónénak, amikor felkérték arra, hogy sétáljon át a tornaterem elé. Itt leplezték le a nevét viselő táblát. A mai naptól a Juhász Lászlóné, Márti néni tornateremben tartanak majd testnevelés órákat az iskola nevelői. A nyugalmazott pedagógus szép emlékeket idézett vissza.  Elmondta, hogy csodálatos volt számára az elmúlt időszak. Az évek múlását észre sem vette és mindig megpróbált megfelelni a közösségnek, kollégáinak és a diákoknak közel 50 éves pályafutása alatt. A teremben tanítványai köszöntötték tornabemutatóval és virággal.

„Ez számomra hihetetlen, annyira meglepett, hogy nem tudom még felfogni, mert ez fantasztikus. Nagyon-nagyon köszönöm mindenkinek, akinek ebben része volt és csodálatos érzés, hogy itt voltak a gyerekek és jó szívvel emlékeznek rám és olyan műsort kaptam, amiben visszaköszöntek azok a mozdulatok, amiket együtt megtanultuk és előadtunk. Nagyon- nagyon boldog vagyok ezen a napon. Fantasztikus, életem egyik legszebb napja és köszönöm mindenkinek.” - nyilatkozott Juhász Lászlóné biológia-testnevelés szakos nyugdíjas nevelő, a Delfinlányok edzője

 A rendhagyó pedagógusnapon a vendégek közös fotózással tették még emlékezetesebbé ezt a jeles alkalmat, majd együtt idézték vissza a régi iskolai élet maradandó pillanatait.