Cél, hogy még több fiatal kapjon kedvet a labdarúgáshoz - elkezdődött a műfüves pálya építése a stadionban
Város
2022. jún. 10.

Cél, hogy még több fiatal kapjon kedvet a labdarúgáshoz - elkezdődött a műfüves pálya építése a stadionban

Elkezdődött a műfüves pálya építése a stadionban. A munkálatok jól haladnak, a szakemberek jelenleg a földmunkálatokat végzik.

A stadionban már nagy erőkkel zajlanak azok a munkálatok, amelyeknek eredményeként egy 44x42 méteres területen, két kis méretű műfüves futballpálya épül. A Sajóvölgye Focisuli a Magyar Labdarúgó Szövetség látvány-csapatsportág fejlesztési programja keretében 67 millió 660 ezer forintot nyert el TAO-s pályázaton korábban. Ózd Város Önkormányzata támogatta a beruházást.

„Elkezdődött a héten az építése annak a két műfüves pályának, amelyet a Sajóvölgye Focisulinak köszönhetően kapott meg Ózd városa. A két héttel ezelőtti testületi ülésen döntöttünk róla, hogy itt a stadionban megvalósulhat ez a fejlesztés. Július 31-ig el is fog készülni, rohamtempóban haladnak a munkálatok. Bízunk benne, hogy nemsokára az ózdi focisok ezt használatba vehetik” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Azért, hogy a két pálya itt Ózdon megépülhessen, abban térségünk országgyűlési képviselőjének is nagy szerepe volt. Véleménye szerint a labdarúgás Ózdon mindig közéleti, közhangulati kérdés volt. Ha a csapat jól játszott, akkor a kettes buszon egy hétig erről beszéltek, ha rosszul, akkor arról. Ebből szeretnének valamit visszacsempészni, amelynek első nagyon fontos lépése az, hogy a következő generáció megfelelő szintű felkészítéséhez a létesítmények rendelkezésre álljanak.

„Szeretnénk, ha Ózdon visszatérne az a régi hangulat a pályára, amely mindig jellemezte az itteni mérkőzéseket. Parázs hangulatú, mindig eleven vita alapul szolgáló mérkőzések folytak itt. Szeretnénk, ha Ózd számára a labdarúgás visszatérne a közéletbe. Szeretnénk, ha sok-sok gyerek választaná ezt a szép sportágat, amelynek nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is számtalan hódolója van” - hangsúlyozta Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

A tervek szerint az elkészült pályarészt minden szükséges felszereléssel ellátják, mint például, kapukkal, palánkkal és pályavilágítás is lesz.

„Minőségi világítással is ellátják, így reggeltől estig lehet majd használni a műfüves pályát a gyerekeknek, valamint természetesen Ózd város minden egyes lakójának. Bízunk abban, hogy ez egy új hozzáadott érték lesz itt az Ózd Városi Stadionban, és hogy nagyon sok gyerek fog itt játszani, részt venni az itteni edzéseken, vagy akár iskolai programokon, és újra belendül itt a városban a futball élet” - nyilatkozta Knopp Richárd, a Sajóvölgye Focisuli klubmenedzsere.

A pálya hamarosan elkészül, a kialakított területen pedig az ózdi utánpótlás csapat az edzéseit méltó körülmények között tarthatja majd meg. Jelenleg a földmunkák zajlanak, a tükröt alakítják ki a szakemberek, ezt követi majd a dréncsövezés, a beton alap elkészítése és erre kerül majd rá a műfüves borítás, amely a mai kor követelményeinek megfelel.