Labdapattogás és hagyományteremtés a Digitális Erőműben
Sport
2022. jún. 14.

Labdapattogás és hagyományteremtés a Digitális Erőműben

Egy barátságos asztalitenisz mérkőzésen csapott össze a Digitális Spartacus és az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata. A későbbiekben is terveznek újabb találkozót.

A Digitális Erőműben fontosnak tartják a sportesemények támogatását. A szívükhöz legközelebb álló mozgásforma nem más, mint az asztalitenisz. A közelmúltban átadták az intézményben a Jónyer-kifli Sportteret is, valamint évek óta tevékenykedik itt a Digitális Spartacus nevet viselő csapat. Most az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egyenruhásait hívták meg magukhoz egy barátságos találkozóra.

„Ők azok, akik folyamatosan figyelnek a fizikai erőnlétükre és tudtuk, tudjuk, hogy többek között asztaliteniszeznek is, amikor az erőnléti edzéseket tartják. Megkérdeztük őket, hogy eljönnének-e hozzánk a Digitális Erőműbe és összecsapnának-e velünk, a Digitális Spartacussal. Ez egy olyan új kezdeményezésünk, amellyel majd a megyei asztalitenisz bajnokságon is el fogunk indulni szeptembertől, és ezért hívtuk meg őket” - mondta Bojtos Zoltán, a Digitális Spartacus csapatának tagja.

A tűzoltók örömmel igent mondtak a meghívásra. Egy csapatbajnokság keretében mérték össze tudásukat. Több pályán zajlott a mérkőzés, amely során voltak egyéni és páros összecsapások egyaránt. Már a bemelegítés során is ment az adok kapok, azonban a lényeg a jó szórakozás és a sportolás volt.

„Szerintem ez egy véletlen meghívás volt. Olyan véletlen, hogy Bojtos Zoltán bejött a tűzoltóságra valamilyen ügyet intézni, és meglátta nálunk a pingpong asztalt. Kérdezte, hogy szoktunk-e játszani én pedig mondtam, hogy szoktunk persze. Ő mondta, hogy akkor szervezne egy ilyen bajnokságot és szeretettel meghívna minket, mi pedig nagy szeretettel fogadtuk ezt a meghívást. Ahogy látom itt a bemelegítést, nem biztos hogy jól tettük, hogy eljöttünk, de a lényeg a mai napon, hogy itt vagyunk. A részvét a fontos és nem az eredmény én úgy gondolom” - nyilatkozta Füleki Csaba, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója.

Az egyéni játékosok közül a dobogó első három fokára végül a Digitális Spartacus tagjai állhattak fel. A párosok összecsapásának fő ágán szintén a Digitális Spartacus egyes gárdája, míg vigaszágon az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egyik csapata végzett az első helyen. A mérkőzés végére a hazaiak bográcsossal készültek a vendégek számára. Ez az alkalom hagyományteremtő jellegű volt, így a későbbiekben is biztosan lesz alkalmuk a közös játékra.