Virág, lufi és torta - Kilencvenedik születésnapját ünnepelte Riskó Jánosné
Város
2022. jún. 15.

Virág, lufi és torta - Kilencvenedik születésnapját ünnepelte Riskó Jánosné

Születésnapot ünnepeltek az ÓTSZEGYII Szent István úti intézményi egységében. Riskó Jánosnét köszöntötték kilencvenedik születésnapja alkalmából.

Virággal és köszöntő emléklappal érkezett Janiczak Dávid polgármester és Farkas Péter Barnabás, a terület képviselője az ÓTSZEGYII Szent István úti intézményi egységébe. A mai nap ugyanis egy születésnapot ünnepeltek az otthonban. Riskó Jánosné kilencvenedik életévét töltötte be.

A hölgy Nyíregyházán élt és lakott fiatal korában. Sokat segített a családjának, vezette a háztartást. Négy gyermeket nevelt fel. Az otthonban jól érzi magát, szeret a közösség tagja lenni.

„Van, hogy mesél van, hogy dalolászunk, nagyon jól foglalkozik velünk a gondozónő. Aztán van amikor mindenki azt csinál, amit akar. Kimehetünk sétálni, ha vendégünk van fogadhatjuk. Én nagyon szeretek itt lenni. Nagyon jól érzem magam” - mondta Riskó Jánosné.

Elmondása szerint a hosszú élet titka az, hogy sokat kell dolgozni. Ő maga is nap mint nap tevékenykedett kint a földeken.

Napsütés, nótaszó és torta. Ezekkel a szavakkal lehetne jellemezni a mai napjukat az otthon lakóinak. A városvezetés fontos feladatnak tartja, hogy ezen kerek évforduló alkalmával egy kis meglepetést szerezzenek az időseknek.

„Örömmel fogadtam a meghívást a Kézenfogva Idősotthonba, ahol Veronika néninek ünneplejük a kilencvenedik születésnapját. Jó hangulatú a rendezvény, hiszen itt van az egész családja, még zenészt is hívtak. Felvágták a tortát is. Veronika néni nagyon aranyos és nagyon kitartó, hiszen sok minden érte az életben, de ennek ellenére is boldog. Mi pedig nagyon sok egészséget és jókedvet kívántunk neki a további hosszú évekre” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.  

Az idősotthon dolgozói mindig próbálnak színes programokat szervezni a lakóknak, hogy változatosan teljenek a mindennapok. Egy ilyen kötetlen születésnapi ünneplés a szabadban pedig igazán jó esemény lehet számukra a kikapcsolódásra.