Borvidékek és környezetvédelem - Második és negyedik helyezést értek el ózdi fiatalok országos természettudományi versenyen
Oktatás
2022. jún. 15.

Borvidékek és környezetvédelem - Második és negyedik helyezést értek el ózdi fiatalok országos természettudományi versenyen

Országos természettudományi versenyen nyújtottak kimagasló teljesítményt a Bolyky Tamás Általános Iskola diákjai. Második és a negyedik helyezést érték el.

Első alkalommal vett részt a Bolyky Tamás Általános Iskola a Világjáró Országos Földrajz Levelező elnevezésű versenyen. A négy fordulóból álló megmérettetésen az intézményből négy diák is nevezett. Szinte heti rendszerességgel ültek össze tanáraikkal a fiatalok, hogy felkészüljenek. A feladatlapokon nagyon változatos kérdésekkel találkoztak.

„Azt gondolom, hogy ebben a versenyben rengeteg új információt tudtak szerezni. Olyanokat is, amikkel egyébként lehet, hogy nem is találkoznának. Megismerkedtek nagyon sokfajta feladattal, ami a továbbtanulásban szerintem fontos lesz, és sok segítséget tud benne nyújtani” - emelte ki Kocskáné Husonyica Krisztina, a Bolyky Tamás Általános Iskola felkészítő tanára.

Nagyon sokat készültek a versenyre a diákok, rengeteg kutatómunkát végeztek. A négy forduló során színes feladatok várták őket. Szó esett borvidékekről, különféle országok kultúrájáról és környezetvédelemről is. Minden kitöltött dokumentumot interneten továbbítottak a versenybizottság részére. Negyedik helyesért ért el Borbás Bálint és Tóth Kristóf Tibor. A képzeletbeli dobogó második fokára pedig Mártha Szonja és Szekeres Nóra állhatott fel.

„Kriszti néni ajánlására jelentkeztünk erre a versenyre. Nagyon sok kutatómunkát igényelt. Különböző nehézségű feladatok voltak benne. Sokszor összeültünk közösen, hogy felkészüljünk. Voltak benne csoportunkák is, minden forduló végén kettő. Az utolsó fordulóban volt egy olyan feladat, hogy egy finnországi kirándulást kellett megalkotnunk, nekem az volt a legnehezebb. De nagyon tetszettek a versenyfeladatok” - mondta Mártha Szonja, a Bolyky Tamás Általános Iskola diákja.

A diákok oklevelet és különböző ajándékcsomagokat vehettek át. Jövőre is tervezik, hogy részt vesznek hasonló versenyeken, hiszen ezek nagyban hozzájárulnak fejlődésükhöz. Különböző tapasztalatokat szerezhetnek és a teljesítőképességük is sokat javulhat egy ilyen megmérettetés alkalmával.