A Neutrik Group költözik a Johnson Electric nemrég bezárt ózdi üzeme helyére – a beruházás kétszáz új munkahelyet jelent
Város
2022. jún. 23.

A Neutrik Group költözik a Johnson Electric nemrég bezárt ózdi üzeme helyére – a beruházás kétszáz új munkahelyet jelent

Kétszáz új munkahelyet teremtenek Ózdon. A Neutrik Group érkezik a Johnson Electric helyére. A több mint 3,6 milliárdos beruházás 1,4 milliárd forintos állami támogatással valósul meg.

A Neutrik csoport világelső azon áramköri és elektronikai csatlakozók gyártásában, amelyeket a szórakoztató iparban használnak fel. A vállalat neve még sokak számára ismeretlenül hangozhat, azonban jelenlétük városunk helyzetén jelentősen javít majd. Ugyanis a Neutrik Group érkezik a Johnson Electric helyére. Ezt ma jelentették be egy sajtótájékoztató keretében Budapesten a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. Az Amerikai Egyesült Államok, Kína és Liechtenstein után városunk ad otthont negyedik gyáruknak. Az eseményen dr. Chad Trevithick a cég vezérigazgatója arról is beszélt, hogy érdekeltek új termékek kifejlesztésében is. Azt tapasztalták, hogy Magyarországon ehhez minden lehetőség adott. Hosszútávra terveznek és teljes értékű tagjai szeretnének lenni a magyar gazdaságnak.

„Nagyon örültünk, hogy azt láttuk, hogy Magyarország munkaerőben gazdag és versenykörnyezetben is egy megfelelő terület a számunkra. Tíz ország és tizenhét régió után most Magyarországra is befektethetünk. Szeretnénk ebben a régióban is sikeresek lenni. A tízmillió eurós befektetés, egy egészen világos fejlesztés. A következő 12 hónapban kétszáz embert szeretnénk alkalmazni, és a jövőben a munkatársak számát még tovább növelnénk” - mondta dr. Chad Trevithick, a Neutrik Group vezérigazgatója.

Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos elmondta, hogy Ózd egy teljes szerkezetváltáson ment át a korábbi években. A helyi munkavállalóknak erős világpiaci kihívásoknak kell megfelelniük. Örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy tovább bővül az ózdi munkaadók köre, amely által a helyi emberek egy újabb lehetőséget kapnak arra, hogy bebizonyítsák, ózdiként fontos szereplői a világgazdaságnak.

„Egy dolgot tudok ígérni az ózdiak nevében, hogy mindent megteszünk azért, hogy a cég otthon érezze magát a városban. Magam részéről pedig a szerény lehetőségeimet szeretném felkínálni, amit miniszter úr kiválóan ismer, hogy mi azért vagyunk, hogy önök zökkenőmentesen tudjanak kezdeni. Mi képviselőként és részben kormányzatként is egyet tudunk: segíteni azt a fajta gazdasági törekvést, amelyeket önök kívánnak megvalósítani ma Ózdon. Mi kinyitjuk az ajtót, önök bemennek és megtalálják azokat a tárgyalópartnereket, legyen az akár olyan hazai szervezet, amely segíti az önök munkáját, vagy éppen a munkavállalókat, akik itt képzelik el a maguk jövőjét” - fogalmazott Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

A Neutrik idetelepülését Magyarország Kormánya a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel karöltve szorgalmazta. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, hogy a világjárványt követően az Ukrajnában kitört háború és következményei is alapjaiban változtatták meg a világgazdaság berendezkedését. Sok vállalatnak kellett bezárnia kapuit, leépíteni kapacitásait. Bár a magyar gazdaság ezzel teljesen ellentétes utat járt be azért adódtak olyan cégek, amelyek máshol folytatták tevékenységüket. A ritka esetek egyike volt az ózdi helyzet, ahol az ABB és a Johnson Electric is úgy döntött, hogy távoznak.

„Az ABB-t sikerült helyettesítenünk egy nagy magyar vállalattal, a Wellissel. Nagy erőket mozgattunk meg annak érdekében, hogy a Johnson Electric távozása se hagyjon mély nyomokat Ózd városán és annak gazdasági életében, és örömmel jelentem önöknek, hogy sikerrel jártunk. Ma egy újabb ózdi beruházást jelenthetünk be. Egy olyan ózdi beruházást, amely a Johnson Electric helyére költözik be Ózdra. A Neutrik csoport hoz egy beruházást” - hangsúlyozta Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter.

A 3,6 milliárd forintos beruházás első ütemben kettőszáz, középtávon háromszáz új munkahelyet jelent Ózdon, amelyhez Magyarország Kormánya 1,4 milliárd forintos támogatást biztosított. Információink szerint holnap az új befektető cég toborzási napot rendez a Johnson Electric Hungary Kft. volt dolgozói számára, mivel fontosnak tartják azt, hogy a foglalkoztatás folyamatosságát biztosítsák egykori munkavállalóiknak. További nyitott pozíciókról a www.neutrikgroup.hu oldalon lehet tájékozódni.

Képek forrása: Riz Gábor facebook oldala