Énekszó és bizonyítványok – évzáró ünnepséget a zeneiskola tanulóinak
Oktatás
2022. jún. 24.

Énekszó és bizonyítványok – évzáró ünnepséget a zeneiskola tanulóinak

Újra megtarthatták az évzáró ünnepséget az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak. Az Olvasó Adorján Lajos termében a jelenlévők három produkciót is meghallgathattak.

A Himnusz közös eléneklésével kezdődött az évzáró ünnepség az ÓMÉK Olvasó Adorján Lajos termében. Ugyanis két év kihagyás után újra megrendezték az eseményt az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak. Az idei tanév kisebb zökkenőkkel, de könnyebben zajlott mint az előzőek, hiszen már nem online hanem jelenléti oktatást végezhettek.

„Hagyományosan itt tartjuk az évzárónkat, de most két év kimaradt a koronavírus járvány miatt. A tavalyi és tavaly előtti évben is csak odaadtuk a bizonyítványt a gyerekeknek. Ilyen ünnepélyes alaklom már régen volt. Ennek nagyon örülünk, hogy újra személyesen találkozhatunk a gyerekekkel” - mondta Boros Géza, az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője.

Sok diák és szülő érkezett az eseményre. Az intézményvezető rövid beszédét követően három műsorszámot hallgathattak meg a jelenlévők, ugyanis a végzős évfolyamból színpadra is léptek a fiatalok.

Az intézmény jelenleg majdnem négyszáz diákot számlál, ami négy karra oszlik el. A létszám nem csökkent a járványhelyzet miatt sem, így a gyermekek lelkesedése és kedve ennek ellenére is töretlen maradt. Örültek, hogy újra személyesen találkozhatnak egymással, a pedagógusokkal és már most várják a következő tanév kezdetét.

„Hét éve vagyok ebben az iskolában. Két év előkészítővel már az ötödik évfolyamot kezdem majd. Nagyon várom a jövő tanévet is így a hatodik osztályra” - nyilatkozta Csanádi Bence, az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanulója.

Ezzel az eseménnyel lezárult a tanév, azonban terveik mindig vannak. Többek között a hagyományokhoz híven megtartják majd az ünnepekhez kapcsolódó koncertjeiket. A következő tanévre pedig még egész héten be lehet iratkozni az iskolába, amit reggel nyolctól délután négyig tehetnek meg az intézmény székhelyén.