95. születésnapja alkalmából Agyagási Sándornét, Sárika nénit köszöntötték otthonában
Város
2022. jún. 24.

95. születésnapja alkalmából Agyagási Sándornét, Sárika nénit köszöntötték otthonában

Ma ünnepelte 95. születésnapját Agyagási Sándorné. Zsuponyó Anett alpolgármester és Kellóné Mezőtúri Márta területi képviselő köszöntötte Ózd Város Önkormányzata nevében.

Három tagú delegáció érkezett a Nagy Imre út egyik otthonába, ahol már a lépcsőházban kedves szavakkal és nagy izgalommal várta a vendégeket Agyagási Sándorné, Sárika néni. Zsuponyó Anett alpolgármester, valamint Kellóné Mezőtúri Mária területi képviselő átadta az ünnepi csokrot és azt a díszoklevelet, amelyen egy rövid üzenet szerepelt a szépkorú polgárok iránti tiszteletről és háláról.

„Születésnapjára jöttünk Sárika nénit köszönteni az önkormányzat nevében. Sárika néni nagyon aktív szellemileg, testileg. Ittuk a szavait az élménybeszámolói kapcsán. Nagy tisztelettel és hálával és szeretettel jöttünk neki boldog születésnapot kívánni” - nyilatkozta Zsuponyó Anett, alpolgármester.

Sárika néni korát meghazudtoló frissességgel beszélt fiatalságáról és családjáról. A hosszú élethez szerinte hozzájárult, a boldogság és hogy gyerekkora óta dolgozott. Hat éves volt, amikor már pénzért hordta az ebédet, így segített a családi kasszába.

„Amikor már idősebb lettem, akkor Domaházán, a községházán voltam. Ott is boldog voltam. Pedig nagyon szegények voltunk. Kiraktak Rimaszécsre a híd alá ötven kilós csomaggal, akkor is újrakezdtük. De azt mondtam, hogy a boldogsághoz az is kell, hogy az ember szegény legyen. Még az ember sokkal boldogabb” - fogalmazott Agyagási Sándorné.

Kellóné Mezőtúri Márta területi képviselő elmondta, hogy nemcsak a saját körzetében köszöntik az időseket, hanem más területeken élő szépkorúakat is meglátogatnak születésnapjuk alakalmából.

„Nagy öröm volt számomra, hogy ezen a területen is van szépkorú. Nagy örömmel jöttünk el a mai nap köszönteni Sárika nénit. Külön meglepett, hogy nagyon vidám, tele van energiával. Én kívánom neki, hogy legalább a száz évet is érje meg” - mondta Kellóné Mezőtúri Márta, területi képviselő.

Sárika néni nagyon jó egészségnek örvend, rendszeresen jár a templomba, barátnőihez, fodrászhoz és minden háztartási munkát maga csinál. Elmondta, hogy ameddig tudja, ezt folytatni is szeretné.