Költségvetés, ingatlanok és menetrend változás – döntést hozott a bizottság
Önkormányzat
2022. jún. 28.

Költségvetés, ingatlanok és menetrend változás – döntést hozott a bizottság

A 2022. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendelet módosítása, menetrend változások és ingatlanokkal kapcsolatos döntésekről is szó esett a bizottsági ülésen.

Összeült Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága a Városháza nagy tanácstermében ma délelőtt. Tizenkilenc napirendi javaslatot tárgyalt meg a grémium. Szó esett a város Településszerkezeti Tervéről, a Helyi Építési Szabályzatról és Szabályozási Tervről egyaránt. A 2022. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendelet módosítására is kitértek a tagok.

„A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság több dologban döntött az ülésén a mai nap. A legfontosabb döntés a költségvetés módosítása volt. Itt a költségvetésnél a rendelet módosításánál két intézmény volt, aki többletköltséget igényelt. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény, illetve az Ózdi Városi Óvodáknál merültek fel többletigények. Ezek már elindított projektek, itt inkább az anyagköltség megnövekedése okozta ezeket a többletigényeket” - mondta Angyal Béla, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnökhelyettese.

Egy újabb pályázat benyújtása is helyet kapott a napirendek között. A Puskás Tivadar úton szeretnék helyreállítani a partfalat. Korábban már kétszer sikerült ilyen beruházásra támogatást szerezni, így az ezzel kapcsolatos döntésekben is egyetértettek a tagok. Több felvetés érkezett azonban az autóbusz járatok módosításával kapcsolatban. Csák Árpád és dr. Csuzda Gábor területi képviselők is neveztek meg olyan szakaszt és időpontot, amelyek változtatása gondot okoz a munkába járóknak, ezért további változtatásokat kértek.

„A mai napon tárgyaltunk a költségvetés módosításáról, amelyből jól látszik, hogy ötszáz millió forintos többletbevételünk keletkezett a központi kormányzat részéről. Ennek köszönhetően biztonságosan tud működni az idei évben az önkormányzat, tehát a költségvetés módosítást természetesen támogattuk, azonban ezzel ellentétben az autóbusz menetrend további módosítását, a járatok további ritkítását nem tudtuk támogatni” - tette hozzá dr. Csuzda Gábor, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Munkaszerződés módosítás, eszközök térítésmentes átadása, alapítványok és civil szervezetek támogatása is szóba került. Továbbá az Ózdi Városüzemeltető Intézmény is benyújtotta beszámolóját a 2021. évi szakmai és pénzügyi tevékenységéről. Az utolsó napirendi javaslatok között a településkép védelmi rendelettel kapcsolatos kérdések szerepeltek.

„Körülbelül száz eljárást indítottak a kollégák. Ezeknek a többsége még folyamatban van. Tíz ingatlannál értünk el olyan eredményt, hogy már elbontásra kerültek ezek a romos ingatlanok. Ez a munka tovább folytatódik, rendkívül nehéz, összetett, sziszifuszi munka, amely bízom benne, hogy már középtávon eredményt hoz. Most is hozott eredményt, csak a befektetett munka jóval több volt, mint az eredmény, ami összejött” - fogalmazott dr. Almási Csaba, jegyző.

Dr. Csuzda Gábor megjegyezte, hogy úgy látja, a rendelet elérte a célját, valamint képviselő társait is arra kérte, hogy a területükön található életveszélyes épületek kapcsán kezdjenek el cselekedni. A szebb városkép érdekében egyébként folytatják a zártkerti ingatlanok térítésmentes átvételét, valamint azok értékesítését is egyaránt.