Színes csokrok, meglepetés és jókedv – ózdi üzletek is csatlakoztak a virággal egy mosolyért akcióhoz
Város
2022. jún. 28.

Színes csokrok, meglepetés és jókedv – ózdi üzletek is csatlakoztak a virággal egy mosolyért akcióhoz

Ózdi üzletek is csatlakoztak a Virággal egy mosolyért akcióhoz. A megmozdulás keretében színes kreációk találtak gazdára a város forgalmas helyszínein.

Folyamatosan készültek az ajándék kompozíciók ma a virágüzletekben. A tulajdonosok több tucat csokrot állítottak össze, hogy mosolyt csaljanak velük az ózdiak arcára. Ugyanis minden évben június 28-án tartják a Virággal egy mosolyért akciót, amikor a kereskedők igyekeznek meglepni a járókelőket. Ebben a boltban a nagy melegre való tekintettel vizes oázisba kerültek a kreációk.

Hercska Istvánné, vagy ahogyan a legtöbben ismerik Jolika már hat éve csatlakozik folyamatosan a programhoz. Csokrai rendszerint a legforgalmasabb helyekre kerülnek ki.

„Úgy gondolom, hogy ennyi örömet az ember hagy szerezzen már a város lakóinak, mert itt nemcsak az én saját vásárlóimról beszélek, hanem ahová kirakom a virágot bárki megtalálhatja. Remélem, hogy elviszi és úgy érzem, hogy ezzel tartozom a városnak, valamint olyan jó érzés is adni” - mondta Hercska Istvánné, a Joli Virágbolt tulajdonosa.
 
Ma nem teljesen véletlenül az Olvasó lépcsőjére is került egy színes ajándék, így aki először kilépett rajta örömmel fogadta a kedves gesztust. Ilyenkor országszerte több ezer csokor talál gazdára, aki pedig rábukkan, ingyen hazaviheti magával. Hazánkban a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete az egyik nagybani virágpiaccal együttműködve indította útjára a mozgalmat. Ózdon pedig mindig szívesen vesznek részt a vidám kezdeményezésben. Az emberek is nyitottabb szemmel sétálnak ilyenkor, hátha rálelnek valahol egy elrejtett kosárkára.

„Szerintem ez nagyon sokat jelent, és én is nagyon örülnék neki, ha találnék egy csokrot, örömmel fogadnám” - nyilatkozta Oláh Kálmánné.

A virágboltosok reggeltől estig serénykedtek Ózdon. Egy harmadik helyszínen is szorgos kezek munkálkodtak azon, hogy végül valakinek megszépüljön a napja ilyen formában is. Innen este hétkor indultak útnak a cserepes színes papírba csomagolt növények. Akik ma szerencsével jártak, a kártyákon feltüntetett oldalakra feltölthették fotóikat, hogy az alkotók is megbizonyosodhassanak róla, hogy jó helyre kerültek az ajándékok. Persze nagyon fontos a szakma népszerűsítése is.