Megnövekedtek az üzemeltetés költségei – kénytelenek emelni a fürdőbelépő árát a városi strandon
Város
2022. jún. 29.

Megnövekedtek az üzemeltetés költségei – kénytelenek emelni a fürdőbelépő árát a városi strandon

Emelkedik a strandbelépő ára Ózdon is július elsejétől. A drágulást többek között az üzemeltetés költségeinek növekedésével indokolják.

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve hétfőn nulla órától holnap éjfélig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást adott ki. A forróság pedig nagymértékben befolyásolja a városi strandra kilátogatók számát. Tegnapelőtt négyszázötvenen, míg tegnap ötszázan tértek be felfrissülni a Bolyky Tamás úti létesítménybe.

„Meg kell, hogy valljam én nagyon kellemesen csalódtam az ózdi strandban. Én nem ózdi származású vagyok és nem kimondottan ózdi lakos. Ebből kifolyólag viszonyítva az országos átlaghoz képest jó helyen tartom az ózdi körülményeket” - nyilatkozta Lusták István.

A strand a nagy melegre való tekintettel a megszokotthoz képest egy órával tovább tart nyitva, vagyis este hét helyett, nyolckor zárják a kapukat a fürdő üzemeltetői. Az elmúlt időszakban számos hírportálon lehetett olvasni, hogy országos szinten 20-25 százalékkal emelkednek meg a fürdőbelépők árai nyáron. A drágulást sokan az energiaárak megugrásával és a bérköltségek növekedésével indokolják. Másrészt június elsejével érvényét vesztette az a kormányrendelet, amely a járványhelyzet miatt tiltotta, hogy önkormányzati cégek díjat emeljenek, viszont az elmúlt másfél évben számos olyan költségnövekmény volt, amelyet eddig nem tudtak érvényesíteni.

„Az elmúlt egy hónap tapasztalatai alapján a működés során felmerült költségek igen megnövekedtek. Ez hatással van a működésünkre is nemcsak a megnövekedett költségek, hanem a folyamatosan növekedő költségek miatt is kénytelenek vagyunk bár nem szerettünk volna, de emelni kell a belépőjegy árakon. Egy viszonylag jelentős emelést kell végrehajtanunk, annak érdekében, hogy a további biztonságos üzemeltetést garantálni tudjuk. A belépőjegy árak a következőképpen alakulnak, a diákjegy 1100 forint lesz, a felnőtt belépőjegy pedig 1500 forintra emelkedik meg” - mondta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Július elsejétől már ezeken az árakon lehet megváltani a fürdőbelépőket városunkban. Nagy-Mengyi Péter elmondta azt is, hogy az ózdi strandon a környező települések fürdőihez viszonyítva még így is a legolcsóbb árakat tudják biztosítani. Az Ózdhoz legközelebb eső szabad vízi strandon is hasonló díjakkal dolgoznak, pedig itt nálunk sokkal magasabbak a kezelési költségek, hiszen a vizet fűteni, vegyszerezni és forgatni is kell, hogy megfelelő minőséget tudjanak nyújtani a vendégek számára.