Környezettudatosságra hívták fel a figyelmet a Gyerekesély program az ózdi járásban elnevezésű projekt napközis táborában
Szabadidő
2022. jún. 29.

Környezettudatosságra hívták fel a figyelmet a Gyerekesély program az ózdi járásban elnevezésű projekt napközis táborában

A környezettudatos gondolkodásmód és a szelektív hulladékgyűjtés rejtelmeit ismertették meg a fiatalokkal játékos formában gyerekesély program napközis táborában.

Az Árpád Vezér úti Közösségi Házban a BMH Nonprofit Kft. tartott hulladék roadshow-t a táborozó gyerekeknek. A játék során a hagyományos dobókockás társasjáték elve alapján lehet végig lépkedni a pályán. A célhoz vezető úton hulladékgazdálkodással kapcsolatos kérdéseket kell megválaszolniuk a fiataloknak.

„Szemléletformálás alkalmával jöttünk ide. Jelenleg van egy roadshow-nk, járjuk a megye településeit. Így tudtunk rácsatlakozni a tábori munkára és eljöttünk egy nulladik roadshow keretében, hogy szemléletformáló kampányunkat, továbbá a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítsük a gyerekek körében” - mondta Prokai-Lázár Dorina, a BMH Nonprofit Kft. PR és kommunikációs vezetője.

A gyerekek nagyon tájékozottak, hiszen az iskolában is megtanulják az alapokat. Viszont sokkal több ismeretet tudnak magukba szívni ilyen és hasonló, játékos formában rendezett programokon. A Közösségi Házban a táborok megszervezésének nagy hagyománya van.

„A mostani táborban ózdi gyerekek vannak. A nyári szünetre való tekintettel szerettünk volna a szociális ágazatban dolgozó szülőknek egy kis segítséget nyújtani a gyerekek elhelyezésében” - nyilatkozta Németh Roland, a Közösségi Ház vezetője.

Mi a különbség a szemét és a hulladék között? Mit nevezünk a komposztálásnak?  Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaptak a gyerekek. Teleki Bence nagyon felkészült volt a témákkal kapcsolatban. A táborban remekül érzi magát, hiszen a szervezők minden nap számos programmal várják őket.

„Nagyon sokat tanultam ezekkel a programokkal kapcsolatban és nagyon jól érzem magam a táborban. Nagyon sok jó foglalkozás van, a strandon is jól éreztük magunkat, illetve fontunk karkötőket és agyagoztunk is. Nekem nagyon tetszik ez a tábor” - fogalmazott Teleki Bence, táborozó.

A program megtartása az Ózdi Városi Televízió közreműködésének is köszönhető, hiszen a kapcsolatrendszert kihasználva, a média munkatársai hívták fel a figyelmet a tábor meglétére. Így a BMH Nonprofit Kft. kollégái megtalálták a megfelelő helyet arra, hogy népszerűsíteni tudják elképzeléseiket a gyerekek körében. A következő nyári tábort az ÓMÉK Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Élményparkban szervezik.