Szedd magad! – Idén is meghirdették a levendula szedési akciót az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai
Város
2022. jún. 30.

Szedd magad! – Idén is meghirdették a levendula szedési akciót az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai

Idén is megszervezte „Szedd magad” akcióját az Ózdi Városüzemeltető Intézmény. A levendulaszedésre az előző évekhez hasonlóan most is sokan látogattak el.

Ismét lilába borult a hegyoldal a Győzelem úton. Az ÓVI munkatársai által gondozott levendulakertben idén is megszervezték a nagy népszerűségnek örvendő nyílt napokat. Annak érdekében, hogy a látogatókat méltó környezet fogadja, a városüzemeltetés munkatársai előzetesen több feladatot, így a metszést és a sorközök megművelését is elvégeztek a területen.

„Ötödik éve rendezzük meg a Szedd magad! levendulás napokat. Mint minden évben, most is meghirdettük, mivel nagyon nagy népszerűségnek örvend. Várjuk az idelátogatókat, akik sok esetben gyerekeket is hoznak. Ezért rendezzük meg nekik a kézműves foglalkozást, így lekötjük őket amíg a szülők, nagyszülők leszedik a levendulát” - mondta Csernus Noémi, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény, ágazatvezetője.

Persze a táj szépsége is önmagáért beszél, ami sokakat inspirál arra, hogy egy-két szép fotóval gazdagítsák albumukat. Az élményt pedig a levendula sorok közt repkedő dongók és pillangók is fokozzák. Aki szeretett volna hazavinni a virágból, a helyszínen vásárolhatott egy kis táskát, metszőollót azonban magának kellett hoznia. A mostani alkalmon visszatérő vendégek is megfordultak.

„Nagyon megnyugtat az illata, de egyébként évről évre visszajövök ide, mert Ózdon születtem és ez így nekem mindig egy jó kis program, hogy családot is látogatok és szedek egy kis levendulát. Valamint mindig itt kapom a legszebb zsákokat, amiben gyűjthetem a levendulákat” - nyilatkozta Gyárfás Hilda.

A rendezvény nem csak az ózdiak körében népszerű, hiszen családok és baráti társaságok a környező településekről is érkeznek. A felnőttek gyakran gyermekeikkel együtt jönnek, akik számára kézműves foglalkozással igyekeznek tartalmasabbá tenni a napot. Ám ez a programelem nemcsak a fiatalokat, hanem a szülőket is vonzza. Így közülük többen is leültek az e célra kialakított pavilonba, hogy valami szépet készítsenek. Ezek mellett lehetőség volt kézműves termékek vásárlására is. Lehetett kapni például különböző méretű manókat, táskákat, de illatzsákokból is válogathattak a résztvevők. Három napon keresztül látogatható az ültetvény. Így, aki kedvet kapott, pénteken még kinézhet ide.