A munkálatok negyede már elkészült a bölcsődében
Város
2022. júl. 5.

A munkálatok negyede már elkészült a bölcsődében

A beruházás negyede már teljesült a Katona József úti Bölcsődében. Az új szárny alapja és a szigetelés elkészült, de a munka nagyobb része még a kivitelezők előtt áll.

Tavaly júliusban jelentette be Janiczak Dávid, Ózd város polgármestere azt a sikeres pályázatot, amelynek köszönhetően megtörténhet a Katona József úti Bölcsőde felújítása és kibővítése. A mintegy háromszáz millió forintos állami támogatást később hetvennégy millió forinttal egészítette ki a kormány. A munkaterületet ez év júniusában átadták át a kivitelező cégnek, akik mostanra huszonöt százalékos készültségnél járnak.

„Fennakadásaink semmilyenek nem voltak. A munka mint látszik ütem szerint halad, a külső szigetelés és az előkészítések megtörténtek. Papírforma szerint a hátsó teraszrészen a színezések is elindultak. Ezen kívül a belső fűtésvezetékek cseréje már nagyrészt megtörtént a vízhez pedig ma fogunk hozzáfogni. Lesz egy kooperációnk, és ma fogjuk leegyeztetni, hogy pontosan milyen ütemterv szerint haladunk tovább” - mondta Danyi Zoltán, a Tinet Pro Kft. építésvezetője.

Évek óta komoly problémát jelent városunkban a bölcsődei férőhelyek kérdése, hiszen jelentős túljelentkezést tapasztalnak a területen dolgozó szakemberek. A korszerűsítés mellett ezért egy új szárnnyal is kibővítik a meglévő alapterületét, így a jelenlegi nyolcvan férőhelyet plusz huszonnyolccal egészítik ki. Ennek az építését már egyébként elkezdték a szakemberek, az alapja már el is készült. A kivitelező cég minden héten egyeztet az intézmény vezetőségével és az önkormányzat projektfelelőseivel egyaránt.

„Számomra megnyugtató, hogy az ütemezésnek megfelelően haladnak. Most már látszik az új épületből is egy apró rész. A kivitelező egyébként minden fontos részletet a műszaki szakemberekkel is megbeszél, illetve a szakmai dolgokat, azt hogy mi milyen színű vagy anyagú legyen, amibe inkább az intézményvezetőnek vagy a bölcsőde vezetőnek van beleszólása, azt egyezteti velünk. Most például a külső fal színét választottuk ki, tehát minden ilyen lényeges kérdésben megkérdezik a véleményünket” - nyilatkozta Bányai Zsuzsa, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény igazgatója.

Még hátra van az épület külső színezése, valamint a belső festések, a mosdó helyiségek burkolása, amelyeket a napokban fognak elvégezni. Utóbbi falait egyébként most tisztázzák, hogy előkészítsék a munkálatra. Holnap kezdődik még el többek között az új épület mögötti támfal rendbetétele, de hamarosan az új nyílászárók is a helyükre kerülnek majd. Az épületre napelemeket is fel fognak szerelni, ezek előkészítése a tervek szerint halad.