Teljes útlezárás lesz szerdán reggel héttől a Piac úton – Jól halad a távhővezeték földbe fektetése
Város
2022. júl. 5.

Teljes útlezárás lesz szerdán reggel héttől a Piac úton – Jól halad a távhővezeték földbe fektetése

Útlezárás lesz szerdán reggel hét órától péntek reggel hét óráig a Piac úton. A forgalomkorlátozás a távhővezeték földbefektetéséhez kötődő munkálatok miatt vált szükségessé.

Június elején kezdődött el az Ózdi Távhő Kft. egyik nagy beruházása. Április végén vette át a vállalkozó a munkaterületet, annak a projektnek a keretében, amelynek eredményeként végre a föld alá kerül a Piac úton található távhővezeték. A nyomvonal háromszázhetven méter hosszú és páros cső fektetésről van szó. Eddig az Ózdi Szakképzési Centrum Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskola udvarán tevékenykedtek a kivitelező cég munkatársai, százhetven méter vezeték került föld alá.

„Sok év után végre révbe ért a távhővezetékek földbefektetésének projektje, ennek most egy látványos, de türelmet igénylő szakasza következik, hiszen a Piac út egy részét teljes pályán le kell zárni kettő napra. Ez idő alatt földbe fektetik a távhővezetéknek ezen szakaszát, utána a munkálatok már egyéb forgalomkorlátozással nem fognak járni információim szerint. A végén pedig élvezhetjük azt a látképet, amikor a vezetékek már nem fogják a szemünket a levegőben zavarni” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Bár a korábbi tervekben az szerepelt, hogy egyszerre csak fél pályán dolgoznak majd a szakemberek és részlegesen haladhat a közlekedés, de ez különböző technológiai szempontokból nehezítette volna a munkavégzést. A teljes útzárral pedig elkerülhető a hétvégi, vagyis péntek-szombati erős forgalom korlátozása. Az érintett útszakaszt a Brassói út 2. szám alatt található nagy zöld épület megkerülésével lehet áthidalni. Ez fontos információ, amely nemcsak az autósokra, hanem a gyalogosokra is vonatkozik. A munkálatok egyébként jó ütemben haladnak annak ellenére is, hogy nem minden vezeték pontosan ott fut, ahogyan az a tervrajzokon szerepelt.

„Természetesen minden közműfektetési munkánál szoktunk találni olyan vezetéket, ami nem szerepel az adatszolgáltatáson, illetve a megkapott terveken. Itt sem volt ez másként. De ezek főként itt a Szakképzési Centrumot ellátó közművezetékek voltak, aminek a kiváltását elvégeztük. Ezek természetesen lassítják a munkafolyamatokat, de egyelőre tudtunk haladni” - nyilatkozta Faragó Marcell, a Fer 3331 Építőipari és Kereskedelmi Kft. projektmenedzsere.

A négyszázas vezeték lefektetésére a távfűtési idény megkezdéséig, vagyis október 15-ig van lehetőségük. A Bibó úton is elkezdődött a hőközpontok kialakítása. A lakosság figyelmét erre piros fehér szalagozással hívták fel. Egyelőre a kutatóárkok és a nyomvonal kiásása zajlik. A közeljövőben ennek a szervizútnak egy részét is lezárják majd a haladás érdekében.