Ügyességi feladatok és teke – a héten negyvenöt fiatal tölti idejét az Ózdi Sport- és Élményközpont táborában
Szabadidő
2022. júl. 12.

Ügyességi feladatok és teke – a héten negyvenöt fiatal tölti idejét az Ózdi Sport- és Élményközpont táborában

Újabb egy hetet tölthetnek a sportolni vágyó fiatalok az Ózdi Sport- és Élményközpont létesítményeiben. Ma ügyességi feladatok voltak terítéken, emellett betekintést nyerhettek a teke rejtelmeibe is.

Az Ózdi Sport- és Élményközpont tábort szervezett, amelyre olyan sok fiatal jelentkezett, hogy egy hét helyett kettőt bonyolítanak le. A mostani turnusban 45 fiatal szerezhet majd új élményeket különböző helyszíneken.

„A helyszínek adottak, mivel az ÓSÉK létesítményei alkalmasak különféle programok kivitelezéséhez, mint a strand, a stadion és a sportcsarnok is. De vannak külső helyszínek is. Múlt héten például a susai kultúrházban voltak programok, illetve a rendőrséget is meglátogatták, valamint jártak a Digitális Erőműben is. Ezen a héten is hasonló programok lesznek. Mivel más az összetétel, így mindenkinek új lesz a programsorozat. A táborvezetők ugyanazok ez alkalommal is. Szeretik a gyerekek a tábort, bízunk benne, hogy ez a hét is jól sikerül majd” - mondta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Forgórendszerszerűen, két csapatban tevékenykedtek ma a kisebbek és nagyobbak. Utóbbiak a műfüves pályán kezdtek különböző labdás sorversennyel. Először hátramenetben kellett a labdát pattogtatniuk, majd visszafutniuk a kiinduló ponthoz. Ezt követően pedig lábbal kellett vezetniük a labdát a második bójáig, majd visszaszaladni vele.

„Nagyon jól érzem magam. Az akadályversenyeket kellett teljesítenünk, ami eléggé nehéz volt. Tegnap is csináltunk ilyet, de akkor sem volt könnyebb. De legalább megcsináltuk” - fogalmazott Csikai Mátyás.

Az akadályverseny után csere következett. A benti pályán ugyanis a tekét próbálhatták ki a fiatalok. Először megismerkedtek a szabályokkal, majd azok, akik még nem próbálták ezt a sportágat, elvégezték első gurításukat is.

„Jó volt a teke. Egyszer hetet gurítottam, utána ötöt, párszor egyet, a többi pedig nullára sikerült” - emelte ki Csíki Sára.

A csoportok váltották egymást a teke- és a műfüves pályán. Mindkét turnus nagyon élvezte a szervezők által kitalált feladatokat. A cél az, hogy a tanulók jól érezzék magukat, mozogjanak minél többet és hasznosan töltsék el szabadidejüket. Névsorolvasást követően egy újabb feladatot kellett teljesíteniük a diákoknak. Papírdarabokat szórtak szét a stadion egy kisebb részén, amelyeket össze kellett gyűjteniük. Aki a legtöbbet találta, jutalomban részesült.

„Nekem nagyon tetszik ez a tábor. Most éppen kincset keresünk, papírlapokat” - nyilatkozta Csikai Nóra.

A hét további részére is számos érdekes programot találtak ki a szervezők a táborozóknak. Többek között ellátogatnak az Ózdi Rendőrkapitányágra, újra terítékre kerül a biciklis túra Susára, de kézműves foglalkozáson is részt vehetnek majd.