Slágertermékek, áremelkedés és a vásárlók véleménye az előtérben
Hírek
2022. júl. 15.

Slágertermékek, áremelkedés és a vásárlók véleménye az előtérben

Az áremelkedés az Ózdi Városi Piacot is elérte. Tavalyhoz képest van olyan termék, amely összege csak kis mértékben növekedett. Továbbá a Piac úton felszabadul hétvégére a közlekedés.

Megpakolt ládák, friss zöldségek és gyümölcsök várták ma az Ózdi Városi Piacra érkezőket. Az elmúlt időszakban bekövetkezett árnövekedés a kereskedőket is elérte, azonban elmondásuk alapján jóval kisebb mértékben, mint a bevásárlóközpontokat. Akad olyan termék, amelynek ára nem, vagy csak kis mértékben tér el a tavalyitól. Tehát a zöldségek, a magyar termékek olcsóbban megvásárolhatók, a gyümölcsök tekintetében viszont más a helyzet.

„A piaci slágerek mindig szezonális jellegűek. Jelen pillanatban a sárgabarack, aminek igen nagy keletje van. Bár az ára valószínűleg drágább mint tavaly volt. Ennek az az oka, hogy a termelők az elmúlt év veszteségeit sajnos ebben az évben próbálják behozni. Nem csak ez súlyt minket, hanem úgy általában minden, hiszen a kedves vevők pénztárcája megérzi az áremelkedést, és ez a piacon is lecsapódik” - nyilatkozta Fedora István, kereskedő.

A sárgabarack mellett a magyar dinnye is nagyon keresett, de a cseresznyét és a meggyet is szívesen viszik az emberek. Nyáron a csemege kukorica sem maradhat ki a sorból. A vásárlók is nagyon megérezték az árváltozást, de ennek ellenére szívesen járnak a piacra, mert elmondásuk alapján szebb és minőségibb árut kapnak itt.

„Én bízok bennük, nagyon jó. Szeretem a zöldségáruikat, szeretek itt vásárolni. Most is tojásért jöttem, meg a dinnyét nézem, csak eléggé borsos az ára” - mondta Oravecz Gyuláné.

„Itt nagy a kínálat és sokkal olcsóbb, mint kint az Újváros téri piacon. Nagy választék van, jó a hangulat és tulajdonképpen ezért járok ide egy héten egyszer” - emelte ki Lukácsné Szilágyi Ágnes.

A vevők száma egyébként jócskán lecsökkent az elmúlt időszakban, amelyet a kereskedők elmondása alapján a Piac úton történő munkálatok is befolyásolnak. Ma egyébként a szakemberek zúzott kővel feltöltötték az említett szakaszt. A kivitelező cég képviselője elmondta, hogy a tervek szerint hétvégére megszüntetik a lezárást, azonban a sebességet korlátozó harmincas tábla még ott marad. A járdát is feloldják, viszont a kerékpárútra továbbra sem lehet behajtani, hiszen ebben a formában még balesetveszélyes. Hétfőn újra elfoglalják a területet a munkagépek, hogy véglegesítsék a feladatokat és aszfaltréteggel javítsák ki a felvágott utat.