Elsőbbségadás kötelező- és stoptábla – újra közlekedési táblák tarkítják a mini KRESZ parkot az Ifjúsági Parkban
Város
2022. júl. 15.

Elsőbbségadás kötelező- és stoptábla – újra közlekedési táblák tarkítják a mini KRESZ parkot az Ifjúsági Parkban

Felújították az Ifjúsági Parkban található KRESZ pályát. A területre több közlekedési táblát helyeztek ki. A fejlesztést az Ózdi Rendőrkapitányság szorgalmazta.

Az Ózdi Rendőrkapitányságon működő Területi Balesetmegelőzési Bizottság nagyon sok olyan társadalmi prevenciós programot rendez, ami azt szolgálja, hogy kicsit tudatosabban közlekedjünk. A bizottság munkájának köszönhetően az Ifjúsági Parkban található mini KRESZ pálya területére újra táblákat helyeztek ki. A kivitelezést az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai végezték.
 
„A rendőrség kezdeményezésére ide új táblákat helyezünk ki. Ők biztosították az oszlopokat és a táblákat, mi pedig a megfelelő helyekre berakjuk és bebetonozzuk őket” - modta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

A táblák gyártásának költségét az Ózd Közbiztonságáért Alapítvány finanszírozta, egy közlekedésbiztonsági pályázatnak köszönhetően. Az oszlopokat pedig a Magyar Közút Nonprofit Zrt. biztosította. A rendőrség nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban megismerkedjenek a közúti közlekedés szabályaival és megfelelően alkalmazzák azokat a forgalomban.

„A közlekedésre nevelő intézkedéseink nagyon fontos részét képezi, hogy ahogy egyre növekednek a gyermekek, úgy egyre inkább önálló cselekvésre és magatartásra vannak hagyva, akár közlekedésben résztvevőként is. Sokan kisiskolásként már egyedül járnak az iskolába, ezáltal nagyon fontos az, hogy az alapokat a közlekedésben elsajátítsák. Nem feltétlenül a gépjármű közlekedésre vonatkozóakat, de a legalábbis gyalogosként vagy akár kerékpárosként a rájuk vonatkozó szabályokat ismerjék. Nagyon jó tapasztalataink vannak, már óvodás korban a közlekedési jelzéseket, kerékpáros és gyalogosközlekedés szabályait is már otthon, családi környezetben is nagyon sok gyerek megtanulja” - emelte ki Rajhóczki Péter, az Ózdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője.  

A rendőrségen több fiataloknak szánt tábort is szerveznek. A fejlesztésnek köszönhetően a jövőben lehetőség nyílik arra is, hogy külső helyszínen ilyen jellegű közlekedésre nevelő és balesetmegelőzési programot tartsanak. A cél az, hogy a gyermekek egyre szerteágazóbb ismeretekkel rendelkezzenek ezen a téren.